Autoslalomom u Dubravi Vrbovečkoj zaključuje se Prvenstvo Hrvatske

Autor: Miroslav Krpan 25.11.2022

nenad_damarija,_snimio_M_Krpan Nenad Damarija (snimio M. Krpan)

Posljednje natjecanje ovogodišnje bogate automobilističke sezone Prvenstva Republike Hrvatske zaključuju autoslalomaši.

DUBRAVA – Čast da zaključe ovogodišnju automobilističku sezonu po raspisu Prvenstva Republike Hrvatske, u bogatom i sadržajnom Kalendaru Hrvatskog auto i karting saveza, pripala je autoslalomašima koji će sedmim natjecanjem zaključiti i svoje prvenstvo. U odgođenom terminu, zbog infrastrukturnih radova na dionici trkališta, ranije predviđenom za početak listopada, zagrebački Autoklub Delta, uz suorganizatora i pokrovitelja Općinu Dubrava, organizira u nedjelju 26.studenog natjecanje „3.Nagrada Dubrave 1094.“ u Dubravi Vrbovečkoj.

Na jednoj od rijetkih urbanih staza u nas, trkalištu što se priprema u samom mjestu, prolazeći kroz nekoliko ulica, ukupne duljine 1.150 metra, uz 31 slalom vrata i dodatna 24 čunja u nizu slalom vožnji, nastup je prijavilo 45 vozačica i vozača iz 14 klubova. Uz PH natjecanje se boduje i za Otvoreno prvenstvo Zagreba u okviru Regije Sjever HAKS-a.

Prvenstvo nije riješeno niti poslije šest natjecanja održanih u Prelogu, Jajcu (BiH), te po dva u Zagrebu i Mokošici, a iznimku čine tek tri sigurne klase i jedna zasebna konkurencija.
Ukupnog pobjednika sezone i državnog prvaka u autoslalomu odlučit će troboj, s jedne strane iskustva i obilja trofeja Puljanina Nenada Damarije (AK Pula-Rovinj) i mladosti s već potvrđenom kvalitetom dvojice ponajboljih mladih hrvatskih automobilista Daria Merlića (AMK Zanatlija Zagreb) i Mateja Radovanovića (AK Delta Zagreb). Damarija ima 71 bod, Merlić 61, a Radovanović 52. Sve su opcije otvorene, iako deset bodova viška daje Damariji razlog za neznatno ležerniji nastup. U šest natjecanja do sada bilo je čak pet pobjednika u ukupnom poretku (Belinić, Radovanović, Merlić 2, Damarija i Barović).

Sa sigurnim brojem bodova naslov pobjednika po klasama osigurali su i prije posljednjeg nastupa Ivan Dropučić (AKK Fly with Kolman Zagreb) u klasi serija više od 1.600 ccm, te Matej Radovanović u klasi sport više od 1.600 ccm, kao i Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) u konkurenciji vozačica. U klasi sport do 1.600 ccm Buzećanin Igor Bogović (SAK Samobor) ima dovoljno bodova za prvaka, jer matematički ga najbliži konkurent može samo sustići, ali ne i postati prvakom HAKS-a.

U klasi serija do 1.200 ccm o pobjedniku sezone odlučuju Filip Agić (AMK Zanatlija Zagreb), Tomislav Vrčak (AKK Fly with Kolman) i Saša Čaklović (AKK DS Racing Prelog), dok u klasi do 1.600 ccm trenutnu prednost ima veteran Antun Laušin (SAK Samobor) ispred mladih Frana Kranjca (Fly with Kolman) i Damira Petrovića (AK Dugo Selo). Nenad Damarija propustio je otvorenje sezone, ali ipak drži vodstvo i klase sport do 1.400 ccm ispred Daria Merlića. U klasi E1 moto tek je jedan sudionik koji svojim rezultatom može potvrditi treće mjesto, dok su tri nastupa, od čega dvije pobjede, osigurale prvo mjesto Mariju Baroviću (AK Župa Dubrovačka). O juniorskoj tituli odlučivat će branitelj naslova Matej Radovanović, a sustići i prestići ga može tek Dario Merlić. Među 25 klubova, uz izvrstan niz drugog dijela sezone, vodeći je zagrebački AKK Fly with Kolman s 17 bobova prednosti ispred višestrukih prvaka SAK Samobor.

Subotnje jutro, od 8 do 9 sati, rezervirano je za verifikaciju u Osnovnoj školi „Dubrava“, te tehnički prijam vozila u Parku vozača smještenom u Ulici Svete Margarete. Trening kreće u 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje u 13 sati. Start je u Ulici Ante Starčevića, pored Autobusnog kolodvora. Svečano proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...