#BeActive u sklopu Europskog tjedna sporta

Autor: Sandra Turkalj 27.09.2022

Osobe_s_invaliditetom_-_sport_-_pexels-kampus-production-6249682

Podržite ovu međunarodna inicijativu koja promovira tjelesne aktivnosti za osobe s invaliditetom

Rijeka - Sportska manifestacija pod nazivom #BeActive održat će se 30. rujna od 10 do 11 sati na košarkaškom igralištu OŠ Gornja Vežica. Manifestaciju organizira Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke, a održava se u sklopu Europskog tjedna sporta. U slučaju kišnog nevremena događaj će se odviti na istoj lokaciji u školskoj sportskoj dvorani.

Cilj manifestacije #BeActive je i promocija web platforme koja je razvijena u sklopu projekta. Aktivnosti koje će se odvijati pod okriljem Saveza uključivat će organizaciju i demonstraciju inkluzivnih sportskih igara za djecu pod vodstvom sportskih trenera i kineziterapeuta, dok će sudionici sportskih aktivnosti biti polaznici OŠ Gornja Vežica. U sklopu događaja demonstrirati će se različite discipline iz područja atletike.

Projekt u sklopu kojeg se održava manifestacija zove se „Train4Inclusive“ financiran je iz programa Erasmus+ sport. Projektni koordinator je Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke, dok ostale partnere predstavljaju sljedeće organizacije:

- Sveučilišni sportski centar u Palermu (CUS Palermo);
- Bugarska udruga za razvoj sporta iz Sofije (BSDA);
- Sveučilište u Murciji (UMU) i
- Institut za simboličku analizu i razvoj informacija iz Slovenije (IPAK).

Projekt „Train4Inclusive“ ima za cilj razvoj metodologije i alata koje će pobornici i akteri sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom moći koristiti kako bi nadalje razvijali, te pratili napredak svojih tjelesnih, kognitivnih i društvenih sposobnosti.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...