Boris, Roko, Jakov, Bruno i Niko: nove riječke nade potpisale stipendijski ugovor

Autor: Marina Pauletić 02.03.2023

nk_rijeka_-57291

Ovi mladi igrači zalog su za riječku nogometnu budućnost koja pomalo stasa u Školi nogometa.

Rijeka - Nakon juniora koji su potpisali profesionalne ugovore, nogometna obitelj HNK Rijeka postala je bogatija za nekoliko novih talentiranih imena.

Roko Valinčić, Jakov Bilajac, Bruno Došen, Niko Vučetić i Boris Mikloš potpisali su stipendijske ugovore s HNK Rijeka i tako se pridružili nizu igrača u Školi nogometa u kojima je riječki klub prepoznao talent.

Radi se o perspektivnim nogometašima u kojima je klub prepoznao kvalitetu i njima, kao i svim polaznicama Škole nogometa, omogućio uvjete za razvoj. Boris Mikloš je 2005. godište, dok su Roko Valinčić, Jakov Bilajac, Bruno Došen i Niko Vučetić 2006.

Boris Mikloš igra na poziciji ofenzivnog veznog i već je bio priključen prvoj ekipi. Iako je godište mlađi od konkurencije standardno igra u uzrastu juniora, a radi se o igraču izvrsne motorike koji obećava. Svoju kvalitetu dokazao je i odličnim nastupom u finalu Kupa Hrvatske u uzrastu kadeta kada je Rijeka u finalu svladala Dinamo 4:1.

Niko Vučetić talentiran je vratar, koji uz potrebnu visinu ima jako dobru igru nogom, te brzinu reakcije. Vučetić je izrazito stabilan i u proteklih godinu dana vidi se njegov veliki napredak.

Bruno Došen igra na poziciji ofenzivnog veznog igrača, poziciji koja uvijek plijeni pažnju nogometne publike. Krasi ga izrazita tehnika, te jako dobar pregled igre. Igrač poteza, koji jednim potezom može riješiti utakmicu. Pozicija mu je iza napadača, te njegove dubinske lopte imaju odličnu preciznost i pravovremenost. Također jako dobar u napadačkim prekidima.

Jakov Bilajac može igrati na poziciji napadača odnosno krila, te kroz uzraste pokazuje svoju kvalitetu. Bilajac je igrač prostora, voli lopte u široki prostor, te igru jedan na jedan. Krasi ga brzina s loptom i bez nje, te jako dobar osjećaj za završnicu akcije. Dobro surađuje u fazi napada te se često nađe i u ulozi asistenta.

Roko Valinčić također je polivalentan i može igrati na više pozicija. Svestrani igrač koji može pokriti sve pozicije u veznom redu, te poziciju stopera. Krasi ga visina i odlična igra s obje noge. Taktički i pozicijski odgovoran, igrač na kojeg se ekipa može osloniti. Igrač dobrog udarca s obje noge, te dobar u skoku i vrlo brzo usvaja nova znanja i ideje trenera.

Ovi mladi igrači zalog su za riječku nogometnu budućnost koja pomalo stasa u Školi nogometa. Rijeka trenutno ima 31 igrača pod stipendijskim ugovorom s tendencijom povećanja tog broja u nadolazećem periodu. O radu Škole nogometa dovoljno govori i da su kadeti Rijeke na nedavnoj ceremoniji proglašeni za najbolju momčad u 2022. godini u izboru Zajednice sportova PGŽ-a, dok su juniori ovi sezone odnijeli titulu jesenskog prvaka i u borbi su za prvo mjesto u Prvoj HNL.

Generacije koje će jednog dana ponosno nositi dres prve momčadi HNK Rijeka.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...