Budi moja voda: U četvrtak na Bazenima Kantrida prezentacija vodenih sportova

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 26.04.2022

budi_moja_voda_2022-19548

Građani, a pogotovo djeca kojima je ova manifestacija prvenstveno namijenjena moći će se tako pobliže upoznati sa plivanjem, sinkroniziranim plivanjem, skokovima u vodu, vaterpolom, daljinskim plivanjem, ronjenjem i triatlonom.

Rijeka - U sklopu sportske manifestacije „Budi moja voda“, u četvrtak, u 19 sati održat će se prezentacija vodenih sportova sportskih klubova koji djeluju na Bazenima Kantrida.

Rijeka tijekom ove godine nosi titulu Europskog grada sporta, a manifestacija „Budi moja voda“ prva je u nizu tematskih sportskih aktivnosti prilikom kojih će se građani moći upoznati sa sportovima i sportskim klubovima koji djeluju na području Rijeke. Ovoga puta na Bazenima Kantrida svoje sportske aktivnosti predstavit će jedanaest klubova koji na Bazenima i djeluju, a građani, pogotovo djeca kojima je ova manifestacija prvenstveno namijenjena moći će se tako pobliže upoznati sa plivanjem, sinkroniziranim plivanjem, skokovima u vodu, vaterpolom, daljinskim plivanjem, ronjenjem i triatlonom.

„Cilj ove manifestacije nam je prvenstveno privući djecu kako bismo ih potencijalno zainteresirali za bavljenje nekim od vodenih sportova, ali prvenstveno ih potaknuli na općenito bavljenje sportom. Statistika nam ne ide u prilog, prema rezultatima istraživanja jedna smo od najdebljih zemalja u Europi, a sport i sportski način života dobar su način da se s tim problemom borimo“, istaknula je predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i najavila kako je ovo prva od sličnih manifestacija koje će se održati u godini kada Rijeka nosi titulu Europskog grada sporta, koji je Rijeka, ističe Pešić Bukovac, osim zahvaljujući sportskoj infrastrukturi dobila i na račun toga što su brojni sportski programi u Rijeci namijenjeni upravo djeci.

budi_moja_voda_2022

„Imat ćemo tijekom godine nekoliko tematskih manifestacije ovog tipa gdje ćemo predstaviti i druge grupe sportova, primjerice loptačke i borilačke sportove“, najavila je Pešić Bukovac.

Ovu manifestaciju u organizaciji Riječkog sportskog saveza podupire i Grad Rijeka, a pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković iskoristio je priliku da pozove sve zainteresirane građane da u četvrtak dođu na Bazene Kantrida.

„Rijeka svakako jest grad sporta. Iako rezultati u svim sportovima nisu uvijek vrhunski, brojni su programi koji se provode i brojni klubovi djeluju u našem gradu, rade s djecom, razvijaju sportski duh kod njih i to je najvažnije“, rekao je Ivanković.

Na manifestaciji će u četvrtak biti nazočna i nekadašnja hrvatska olimpijka, plivačica Sanja Jovanović koja je istaknula kako je ponosna što Rijeka ove godine nosi titulu Europskog grada sporta te kako se veseli svim narednim manifestacijama koje će se u okviru te titule održavati do kraja ove godine. Titulu Europski grad sporta Gradu Rijeci dodijelio je ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation), neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu.

Više sa portala torpedo.media ...