[FOTO] Carrolina Bajrić, dvostruka svjetska prvakinja u boćanju: Dokazala sam sebi i drugima koliko sam kvalitetan čovjek i igrač

Autor: Nikola Cvjetović 19.11.2023

Carrolina_Bajric_bocanje__2_

Bajrić je u svoje sportske i životne planove uvrstila nekoliko prioriteta: povratak klupske titule prvakinja Hrvatske, udati se u svibnju 2024. i dobro se odmoriti.


Rijeka - Carrolina Bajrić dvostruka je svjetska prvakinja u boćanju. Na nedavnom SP osvojila je zlata u paru s Nikol Belasić i u štafeti s Rijom Vojković. Boćarica BK „Čavle škola boćanja“ na prvi trening u navedeni klub stigla je 2011. godine kao jedanaestogodišnja djevojčica. Danas još uvijek nastupa za svoj matični klub, trenira u dvorani na Hrastenici u Čavlima i kaže kako su uvjeti za igru odlični. Što je, najvažnije imaju zatvorenu dvoranu i krov nad glavom u kojoj može trenirati u bilo koje doba godine. O nedavnom uspjehu u Francuskoj, Carrolina govori kako mu se nisu nadale ni u najluđim snovima.

- Osvojiti samo jedno zlato je ogroman uspjeh, a kamoli postati dvostruka svjetska prvakinja u jednom danu. Na prvenstvo sam otišla opuštena, mirne glave i bez nekakvoga očekivanja. Tijekom reprezentativnih priprema nisam briljirala, no onaj tko me dobro poznaje zna da kada dođem na prvenstvo da ću dati sve od sebe i pružiti najbolju igru. Tako se i dogodilo. Ponovno sam pokazala da mogu, da imam tu kvalitetu, a to sve dokazuju moji uspjesi i medalje koje nosim uzastopno doma već od 2017.godine. Prošlo svjetsko prvenstvo 2021. igrala sam iste discipline kao i sada i izgubila oba finala za jednu boću. Tada mi nije bilo jasno kako i zašto se to dogodilo. Zaključila sam da se sve događa s razlogom i da ću se voditi sudbinom. Prošle godine sam briljirala na europskom prvenstvu u Ljubljani osvojivši dvije bronce i moj prvi naslov Europske prvakinje u kraljevskoj disciplini pojedinačno klasično. Ljudi su mi rekli da sam si s tim zlatom otvorila vrata svim nadolazećim zlatima. Bili su upravu... najteže je osvojiti prvi naslov, no jednom kada postaneš prvak samo će se redati. To sam sama sebi dokazala ove godine. Postala sam prva dvostruka svjetska prvakinja u povijesti ženskog boćanja, te ujedno i najbolja igračica svjetskog prvenstva. Prvo zlato sam osvojila u napetoj štafeti s Rijom Vojković. Znale smo da možemo osvojiti naslov jer nam je isti takav 2021. izmaklo za jednu boću. Bilo je teško i neizvjesno do samoga kraja, no uspjele smo . Nakon finala štafeta slijedilo je drugo u disciplini par klasično s mojom klupskom suigračicom Nikol Belasić. Morala sam ostati pribrana i koncentrirana kako bi i drugo finale postalo zlatno. Nikol i ja smo igrale cijelo prvenstvo fenomenalno. Rekle smo jedna drugoj ako budemo igrale finale kao i cijelo prvenstvo, neće nas nitko moći dobiti. Tako je i bilo, uvjerljivo smo osvojile naslov svjetskih prvakinja pobijedivši Tursku 12:3. Nikol i ja sjajno funkcioniramo i super se poznajemo, kada tu pridodamo super igru , nema nam kraja. Prezadovoljna sam zlatnim odličjima, pokazala sam sama sebi i nekim ljudima koji nisu vjerovali u mene koliko san kvalitetna osoba i igrač, rekla je Bajrić.

Carrolina_Bajric_nikol_belasic_bocanje__5_


Bajrić je u reprezentaciju Hrvatske ušla kao četrnaestogodišnja djevojčica pa već iza sebe ima već desetogodišnji staž nastupanja za Lijepu našu. Sada joj je cilj postati konstantna u postizanju odličnih rezultata, a velika želja imati kolekciju zlatnih medalja. Na pitanje može li se danas živjeti od boćanja, hrvatska reprezentativka kaže da nažalost ne može.


- Zahvaljujući boćanju imam par manjih stipendija, no ne može se od toga živjeti. Nažalost naš sport nije olimpijski i samim time gubi na važnosti. U ovom sportu sam prvenstveno iz ljubavi prema njemu. Nedavno sam diplomirala za odgajateljicu predškolskog odgoja i obrazovanja te se zaposlila u vrtiću. U slobodno vrijeme osim boćanja kojeg imamo 2-3 puta tjedno, treniram u teretani ako je moguće oko 4 puta tjedno. Bilo je teško dok sam studirala, radila, učila, natjecala, uskladiti vrijeme i privatni život no nije i nemoguće. Kada si zacrtaš cilj bez isprika, samo nebo ti je granica, dodala je Bajrić koja je u svoje sportske i životne planove uvrstila nekoliko prioriteta: povratak klupske titule prvakinja Hrvatske, udati se u svibnju 2024. i dobro se odmoriti.

Carrolina_Bajric_bocanje__4_
pocket icon

Carrolina Bajrić i Nikol Belasić svjetske prvakinje

Više sa portala torpedo.media ...