Četvorica odlučuju o prvaku Formule driver – Na Automotodromu Grobnik zaključuje se sezona

Autor: Nikola Cvjetović 16.11.2022

formula_driver_2022_ogulin__1_

Pozivu organizatora iz AK Buzet Autosport i AK Opatija Motorsport odazvalo se 230 natjecatelja od čega će se njih 116 natjecati u konkurenciji HAKS kupa, a 114 promotivno za Nagradu organizatora.

Grobničko polje - Rekordan broj natjecatelja jurit će na Automotodromu Grobnik ove nedjelje, 20. studenog u sklopu posljednje utrke jednog od najpropulzivnijih natjecanja u Hrvatskoj - 'Formuli driver'. „SMX & Becker Formula Driver“ peto je ovogodišnje, ujedno odlučujuće, natjecanje HAKS Kupa Formule driver - najmlađe te ujedno najbrojnije discipline auto sportova u Hrvatskoj.

Pozivu organizatora iz AK Buzet Autosport i AK Opatija Motorsport odazvalo se 230 natjecatelja od čega će se njih 116 natjecati u konkurenciji HAKS kupa, a 114 promotivno za Nagradu organizatora.

formula_driver_plakat

Tako će ove nedjelje, žestoku bitku na stazi voditi Franco Giacomazzi, Dragan Gajić, Hrvoje Belinić i Marco Tessari koji se u ukupnom plasmanu nalaze unutar samo 7 bodova stoga će posljednji nastup ujedno i biti odlučujući za prvaka Kupa. U ženskoj konkurenciji s jednakim brojem bodova na Grobnik dolaze i Sanja Paradiž te Romina Bressan koje će se natjecati za laskavu titulu prvakinja u ženskoj konkurenciji.

Kružna staza Automotodroma Grobnik, u nešto kraćem izdanju (4.000 metara) bit će usporena s deset „šikana“. Verifikacija vozačica i vozača, koji osim iz Hrvatske stižu iz Slovenije, Italije i Austrije, te tehnički prijam automobila održat će se u subotu 19.studenog od 14 do 17 sati, a nedjeljni program počinje sastankom s vozačima u 8 sati. Pola sata kasnije počinje trening, a prva od dvije bodovne vožnje predviđena je od 11 sati. Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17,30 sati.

Uz Automotodrom Grobnik organizatori se zahvaljuju tvrtkama Signum max, Grafiti Becker, Močibob transporti, Auto i karting savez Istre te Zajednici sportova Primorsko-goranske županije.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...