Član AK Rike Josip Meštrić novi je prvak Hrvatske u trčanju na 6 sati

Autor: Nikola Cvjetović 12.11.2023

AK_Rika_Josip_Mestric__1_

Iza ovog mladog i perspektivnog trkača uspješna je natjecateljska sezona.

Rijeka - Na pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Hrvatske u ultramaratonu, koje je ovog vikenda održano u Zagrebu, član Atletskog kluba Rika Josip Meštrić postao je novi državni prvak u trčanju na 6 sati. Unutar predviđenog vremena, Josip je istrčao 81,2 kilometara u prosječnom tempu 4:22 minute po kilometru.

AK_Rika_Josip_Mestric__3_

Natjecanje je održano pod okriljem Hrvatskog atletskog saveza, a u organizaciji Atletskog kluba Sljeme i Atletskog kluba Agram. Na stadionu Mladost i oko njega, natjecatelji su radili krugove od 1.400 metara.

"Možda i najteža utrka ove sezone za koju se nisam pripremao, ali sam jako zadovoljan rezultatom! Oduvijek mi je cilj biti svestran sportaš, što se vidi i iz rezultata! Također, ovim rezultatom ostvario sam i A normu za Hrvatsku reprezentaciju! Drago mi je da sa zlatnom medaljom završavam odličnu sezonu", kaže Josip Meštrić.

AK_Rika_Josip_Mestric__2_

Doista iza ovog mladog i perspektivnog trkača uspješna je natjecateljska sezona.

Navedimo da je Josip Meštrić prvak Hrvatske u dugom trailu, pobjednik je Salomonove lige Golden Trail National za Hrvatsku, Sloveniju i Mađarsku, što ga je odvelo i na završnicu ovog prestižnog natjecanja u Italiju. Prije nekoliko dana postavio je novi rekord staze na 10. izdanju Transverzala Ivančice (38 km / 2.000 metara elevacije) koji sada iznosi 3 sata i 13 minuta. Josip Meštrić ujedno je pobjednik prvog izdanja Adventskog traila Tri kastafska vrha u organizaciji AK Rika, čije se 2. izdanje održava u subotu, 16. prosinca.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...