[FOTO] Croatian karate Open okupio preko 1.500 karatista iz 23 zemlje

Autor: Nikola Cvjetović 30.09.2023

KARATE_KUP_ZAMET_2023__3_

Ovaj jaki dvodnevni međunarodni turnir u sportskom centru Zamet održava se u organizaciji Karate Klub Tad Rijeka i Hrvatskog karate savez.

Rijeka - Croatian karate Open, turnir koji okuplja karatiste svih uzrasta iz čitave regije i Europe, svečano je otvoren u sportskom centru Zamet nakon čega su na tatami izašli borci, njih 1550 iz 194 kluba iz 23 zemlje. Ovaj jaki dvodnevni međunarodni turnir održava se u organizaciji Karate Klub Tad Rijeka i Hrvatskog karate saveza.

KARATE_KUP_ZAMET_2023__9_

- Jedan od najuspješnijih sportskih klubova našeg grada i ujedno najstariji karate klub u Hrvatskoj, na Kvarner je ponovo doveo karate elitu. Među prijavljenim natjecateljima na turniru nalaze se razni osvajači medalja sa seniorskih Europskih, Svjetskih i Olimpijskih smotri kao što su: Ivet Goranova (Olimpijska pobjednica Tokyo 2021), Ivan Kvesić (svjetski prvak 2018), Anđelo Kvesić (europski prvak), Enes Garibović (viceprvak Europe), i još mnogidrugi… Osim renomiranih šampiona, na turniru će nastupiti veliki broj natjecatelja u mlađe dobnim kategorijama (U7 - U14) kao i kategorijama kadeta, juniora i mlađih seniora. Značaj turniru i dodatnu motivaciju natjecateljima zasigurno radi i činjenica da je ovo kvalifikacijski turnir za mlađe i seniorske reprezentacije za nekoliko zemalja (Slovenija, Slovačka, Mađarska, Austrija, Hrvatska), poručili su organizatori.

Natjecanje su otvorili gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek, predsjednik Karate kluba TAD Rijeka Miroljub Berak, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba Vjekoslav Šafranić i glavna tajnica Zajednice sportova Primorsko-goranske županije Katja Luketić.

KARATE_KUP_ZAMET_2023__7_

„Rijeka se već mnogo puta dokazala kao ozbiljan i kvalitetan organizator vrhunskih sportskih priredbi i drago mi je što imamo priliku ugostiti sportaše iz 23 europske zemlje. U Rijeci djeluje sedam karate klubova, a ovim se sportom aktivno bavi više od 1000 mladih iz grada i okolice. Očekuju nas dva vrlo aktivna i uspješna sportska i natjecateljska dana u kojima ćemo vidjeti najbolje od najboljih. Siguran sam da ćete u Rijeci i u ovoj prekrasnoj dvorani imati kvalitetne uvjete te da ćete ostvariti dobre rezultate“, rekao je gradonačelnik Filipović i poželio svim sportašima puno uspjeha i sportske sreće.

Počasnim gostima turnira, među kojima i riječkom gradonačelniku uručene su prigodne plakete.

Tijekom dva dana trajanja natjecanje će se održati u različitim kategorijama, od cicibana, odnosno djece od 8 godina pa sve do seniora.

pocket icon

Croatian karate Open okupio preko 1.500 karatista iz 23 zemlje

Više sa portala torpedo.media ...