Croatian Karate Open u Sportskom centru Zamet

Autor: Nikola Cvjetović 25.09.2023

wp-content/uploads/2021/12/karate-kup-kostrena-2021-5.jpgIlustracija - arhiva

U Sportskom centru Zamet, 30. rujna i 1. listopada održat će se Croatian Karate Open. Turnir je to koji već godinama okuplja karatiste svih uzrasta iz čitave regije i srednje Europe.

Rijeka - U Rijeci se krajem tjedna ponovo održava jedan od najjačih karate turnira u regiji. U Sportskom centru Zamet, 30. rujna i 1. listopada održat će se Croatian Karate Open. Turnir je to koji već godinama okuplja karatiste svih uzrasta iz čitave regije i srednje Europe. Niti ovogodišnji turnir po tome neće biti iznimka, brojka prijavljenih natjecatelja popela se na više od 1500, a timovi pristižu iz više od 20 prijavljenih zemalja. Kad na brojku natjecatelja dodamo trenere i druge članova sportskih timova na Zametu se očekuje karate fešta sa više od 2000 akreditiranih osoba.

Kao i prošlih godina, Karate Klub Tad Rijeka i Hrvatski karate savez glavni su organizatori ovog važnog karate događaja. Jedan od najuspješnijih sportskih klubova našeg grada i ujedno najstariji karate klub u Hrvatskoj, na Kvarner ponovo dovodi karate elitu. Među prijavljenim natjecateljima na turniru nalaze se razni osvajači medalja sa seniorskih Europskih, Svjetskih i Olimpijskih smotri kao što su: Ivet Goranova (Olimpijska pobjednica Tokyo 2021), Ivan Kvesić (svjetski prvak 2018), Anđelo Kvesić (europski prvak 2022), Enes Garibović (viceprvak Europe 2022, 2023), i još mnogi drugi…


Osim renomiranih šampiona, na turniru će nastupiti veliki broj natjecatelja u mlađe dobnim kategorijama (U7 - U14) kao i kategorijama kadeta, juniora i mlađih seniora. Značaj turniru i dodatnu motivaciju natjecateljima zasigurno radi i činjenica da je ovo kvalifikacijski turnir za mlađe i seniorske reprezentacije za nekoliko zemalja (Slovenija, Slovačka, Mađarska, Austrija, Hrvatska).


Raspored turnira:
Petak 29.09. - registracije i vaganja
Subota 30.09. - Kumite dan - borbe za sve uzraste
Nedjelja 01.10. - Kata dan - natjecanje u katama i para-karate-u

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...