Damir Mišković: pogled na tablicu najljepša rođendanska čestitka

Autor: Portal Torpedo 20.03.2024

miskovic11111

Tog 20. ožujka 2012. godine počelo je novo poglavlje riječke nogometne priče.

Rijeka - Damir Mišković u srijedu slavi 59. rođendan.

Već je puno puta napisano, sudbina je htjela da se datumi poklope. Naime, prije 12 godina, na svoj 47. rođendan, Damir Mišković preuzeo je ulogu predsjednika Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka, a u tom trenutku ni oni najoptimističniji navijači Rijeke vjerojatno nisu mogli zamisliti što će se sve dogoditi u nadolazećih 12 godina.

Tog 20. ožujka 2012. godine počelo je novo poglavlje riječke nogometne priče koja je, i do tog trenutka, baštinila bogatu povijest, ali godine koje su uslijedile bile su bez konkurencije najuspješnije.

Uslijedile su godine iz snova, te nevjerojatni uspjesi, naslov prvaka Hrvatske (2017.), četiri Kupa Hrvatske (2014., 2017., 2019., 2020.), Superkup Hrvatske (2014.), četiri plasmana u skupine Europske lige, playoff Lige prvaka, pobjede nad Milanom, Feyenoordom, Stuttgartom, AZ-om, a do zadnje minute na Kantridi je strepila Sevilla koja je kasnije iste sezone osvojila Europsku ligu

Više od taksativnog nabrajanja sjajnih rezultata, o 12 godina na čelu kluba govore sjajne scene slavlja nakon velikih uspjeha, od kojih u prvi plan iskaču trenuci nakon pobjede protiv Cibalije i povijesnog naslova prvaka, kao i scene na Korzu, kad je trofej namijenjen prvaku Hrvatske prvaka stigao iz Zagreba u Rijeku nakon posljednjeg prvenstvenog kola.

Priča je krenula u Stuttgartu, izbacivanje europskog velikana na putu plasmana u skupine Europske lige bila je iskra koja je “zapalila” riječki nogomet.

Rijeka je ponosno kročila, kako hrvatskim travnjacima osvajajući trofeje, tako i europskim natjecanjima u kojima je dostojno predstavljala hrvatski nogomet.

Predsjednik Rijeke s razlogom je ponosan na impresivno zdanje kampa na Rujevici koji prvoj ekipi pruža idealne uvjete za trening. Teško je nabrojati ljude iz stranih Saveza, posjetitelje ili samo izaslanike UEFA-e koji su u superlativima pričali o uvjetima koje Rujevica pruža.

Predsjednik Rijeke svih godina isto tako isto neumorno radi na ostvarenju još jednog riječkog sna – izgradnje modernog stadiona na Kantridi!

Rijeka je uspješno svladala i sve nevolje koje je donijela pandemija koronavirusa, ni jedna slabija polusezona (2022./2023.), u kojoj je izostao rezultat, nije oslabila Rijeku, dapače, ujedinila je sve kojima je Rijeka u srcu i sada ona plovi još sigurnije pred uvijek ispunjenom Rujevicom.

Plovi na prvom mjestu SuperSport HNL-a uoči posljednjih devet kola prvenstva, uz brojku od 15 tisuća članova koja će uskoro biti nadmašena, te nikad većim brojem pretplatnika. Na ponos svih Riječana i Riječanki.

Sve su to podaci koji su zapravo najbolja moguća rođendanska čestitka.

- Sretan rođendan predsjedniče, poručuju iz kluba.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...