Dinamo pobjednik 69. izdanja Kvarnerske rivijere, kadeti HNK Rijeka treći

Autor: Nikola Cvjetović 09.06.2023

Rijeka_kadeti-47820

Finale i susret za treće mjesto odlučeni u ruletu jedanaesteraca. Dinamo je bio bolji od Osijeka 4:3, a Rijeka od Venezije 4:3.

Rijeka - Kadeti Dinama pobjednici su 69. izdanja Kvarnerske rivijere, jednog od najstarijih turnira u Europi.

Dinamo je u finalu svladao Osijek 4:3 (0:0) nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca u utakmici u kojoj se na kraju odvila prava sportska drama.

Naime, u posljednjim trenucima utakmice Anton Matković je iznudio kazneni udarac za Osijek. Utakmica je već ušla u sudačku nadoknadu i bilo je jasno da je to završni čin susreta.

Ivan Barić preuzeo je odgovornost, ali udarac je otišao preko grede. Odmah nakon što je nogometaš Osijek izveo udarac s bijele točke, glavni sudac Ivan Šantić označio je kraj utakmice što je značilo da će jedanaesterci odlučiti pobjednika.

Odmah na otvaranju raspucavanja udarac Mladinovića obranio je vratar modrih Strnić, dok je Sopić bio siguran za Dinamo. Sve što se dogodilo očito je ostavilo traga na igrače Osijeka jer je i Matković poslao loptu visoko iznad grede, ali zato je Katalinić odličnom obranom zaustavio udarac Sertića ostavivši tako Osijek u igri.

Igrači su zatim naštimali nišanske sprave, Barić i Nemet zabili su za Osijek, a Kujundžić i Zebić bili su precizni za Dinamo. U posljednju seriju Dinamo je tako ušao s golom prednosti.

Tomić je bio precizan i ostavio Osijek u igri (3:3), ali Baković je zatresao mrežu za Dinamo i donio modrima veliko slavlje.

Dinamo_kadeti

Ništa manje napeto nije bilo u utakmici za treće mjesto, gdje je Rijeka u razigravanju svladala Veneziju 4:3 (0:0) nakon izvođenja jedanaesteraca.

Raspucavanje je otvorila talijanska ekipa promašajem Piazze, dok je udarac Došena obranio vratar Venezije. Sigurni su za Rijeku bili Blečić, Gojsilović i Valinčić, a za Veneziju Saramin, Zorzetto i Mutavcic.

U posljednjoj seriji Turella je preuzeo odgovornost za goste i zatresao vratnicu, dok je Zubović poentirao za Rijeku i veliko slavlje!

U zanimljivom ogledu Rijeka je mogla stići do pobjede u posljednjim trenucima utakmice. Vinarš je probio lijevu stranu i odlično poslužio Došena čiji je udarac zaustavio vratar Berto.

Na otvaranju utakmice prva prilika pripala je Rijeci. Miškulin je ubacio s lijeve strane, Buneta smirio loptu na drugoj strani, riješio se pratnje braniča, a udarac je otišao pored gola.

U 11. minuti Rijeka je brzo izvela jedan prekršaj, Buneta se sjurio sam prema golu, ali vratar Venezije sačuvao je svoju mrežu.

Gosti su uzvratili u idućoj minuti, nakon ubačaja iz slobodnog udarca Mutavcic je skrenuo loptu koja je prošla uz vratnicu.

U nastavku valja izdvojiti udarac Mutavcic (17′) s dvadesetak metara, dok je u 24. minuti period izrazitog pritiska gostiju okončao Berrardo čiji je udarac završio u vanjskoj strani mreže.

Vratar Rijeke Niko Vučetić morao je biti na oprezu u 35. minuti, snažan udarac Saramina s tridesetak metara, obranio je efektnom paradom.

U 35. minuti brza akcija Rijeke, Rizvić je proigrao Miškulina koji je odlično ubacio s lijevog boka, obrana Venezije u posljednji trenutak otklonila je opasnost.

U nastavku utakmice Portman (43′) probao je iz slobodnog udarca, na drugoj strani udarac Bunete (48′) glavom otišao je pored gola.

Do kraja utakmice valja izdvojiti udarce Rizvića (51′) i Berrarda (53′), zadnji pokušaji prije nego što je utakmica otišla u rulet jedanaesteraca.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...