Druga NL: Opatija dočekuje Krk na Kantridi - Tkalčević dobro zna Opatiju, a Prskalo kaže da su psihički ojačali za novi rezultatski iskorak

Autor: Nikola Cvjetović 12.10.2023

andrej_prskalo-28145

Nogometaši Krka i Opatije tvrde da svlačionice dobro dišu, obje momčadi igraju domaće utakmice na Kantridi, no kome će taj kultni stadion biti sretniji znati će se u petak nakon utakmice koja počinje u 15 sati.

Rijeka - Deveto kolo drugoligaškog natjecanja otvaraju ovog petka (15 sati) Opatija i Krk. Utakmica je zakazana na Kantridi u 15 sati. Iako su Opatijci domaćini susreta, stadion na Kantridi već dulje vrijeme domaći je teren za obje momčadi. Opatije se s pobjedom u Pločama približila visokim ambicijama, koje Uprava kluba i igrači stalno ističu. S druge strane Krk je u dva posljednja susreta upisao poraze, no trener krka Igor Tkalčević kaže kako ih porazi nisu poljuljali.

- Znam da smo kvalitetni, atmosfera u momčadi je odlična i vjerujem da možemo dobro odigrati. No, i Opatija je izuzetno kvalitetna momčad, jedna od najkvalitetnijih u ligi. Vezan sam za Opatiju – tamo mi igra sin Josip, ja sam igrao, a i danas igram za veterane. Drugim riječima, bolje je poznam nego Krk. Smatram da mi ta situacija samo može olakšati ulazak u ovaj susret, no svjestan sam da samo sami, svojom igrom, možemo krojiti našu sudbinu. Zato sam se okrenuo svojoj momčadi – cilj je stvarati čim više šansi, rekao je Igor Tkalčević.


Opatijski vratar Andrej Prskalo napominje kako regionalni derbiji uvijek nose svoju draž, ali i težinu.

nk_krk_dugo_selo__8_ Igor Tkalčević


- Čeka nas težak protivnik, zatvorit će se i čekati nas, ali vjerujem da ćemo mi slaviti. S posljednjom pobjedom približili smo se vrhu, ne samo na tablici već smo i psihički ojačali. Svlačionica dobro diše, vratili su nam se neki ozlijeđeni, priključilo nam se pojačanje – Luka Marić, i vjerujem da će nas "šef" dobro posložiti. Siguran sam da ćemo u narednom periodu iz utakmice u utakmicu rasti i da ćemo na koncu jeseni biti tamo gdje nam je i mjesto, u vrhu drugoligaškog razreda, rekao je Prskalo.

Utakmice 9. kola Druge NL:
petak (15): Opatija - Krk
subota (15): Belišće - Grobničan, Jadran-Poreč - Karlovac 1919, Bjelovar - Dugo Selo, Kustošija - Hrvace, Marsonia - Jadran LP, Hrvatski dragovoljac - Trnje, Radnik Križevci - Mladost.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...