Enrico Marotti pobjednik regate u Japanu, u ukupnom poretku profesionalne svjetske lige osvojio treće mjesto

Autor: Nikola Cvjetović 15.11.2022

wp-content/uploads/2019/10/enrico-marotti.jpg

Tako je nizu od dva naslova svjetskog prvaka dodao i broncu....

Volosko - Naš proslavljeni windsurfer Enrico Marotti ne prestaje nizati sjajne rezultate na svjetskom nivou. Tako je nizu od dva naslova svjetskog prvaka dodao i broncu kojoj ju jučer potvrdio u Japanu gdje je na zaključnoj regati profesionalne svjetske lige osvojio prvo mjesto.

Naime, u periodu od 11. do 15. studenog japanski grad Yokosuka, bio je domaćin posljednje ovosezonske regate Svjetskog kupa u windsurfu - disciplina slalom. Organizator regate je Professional Windsurf Association (PWA), te je ovo ujedno i najelitnije natjecanje u profesionalnom
windsurfu.

Regati punog naziva "Fly! ANA Windsurfing World Cup" prisustvovalo je 56 vozača iz cijelog svijeta, a među njima je bio i naš predstavnik Hrvatske, Enrico Marotti. Nakon 5 neizvjesnih dana, nepredvidive prognoze i teških uvjeta, Enrico je osvojio zasluženo 1. mjesto u najjačoj svjetskoj profesionalnoj konkurenciji. Ovo je jedan od najvećih uspjeha Enricove sportske karijere i hrvatskog windsurfa te će svakako ostati upisan u povijest nacionalnog sporta.

Pobjedom na ovoj regati, Enrico je također ostvario i veliko, 3. mjesto, u ukupnom svjetskom poretku PWA (Professional Windsurf Association) u sezoni 2022. To je ujedno i prvi puta u njegovoj karijeri, da u profesionalnoj konkurenciji osvaja postolje u ukupnom poretku. S veseljem iščekujemo sezonu 2023. i radujemo se novim uspjesima našeg Enrica!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...