Festival sportske rekreacije u nedjelju predstavlja Morski đir u Lovranu i SUP regatu u Preluku

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 31.08.2022

Festival_sportske_rekreacije__2_-76532

U nedjelju, 4. rujna, s početkom u 10 sati u lovranskoj luci započet će program jedrenja na jedrilicama klase Optimist i Laser te će svi zainteresirani, uz stručno vođenje trenera jedrenja JK Istra Lovran moći doživjeti ljepotu jedrenja u terminu do 14 sati.

Lovran/Preluk - Festival sportske rekreacije 2022. se nastavlja punom snagom, a ovog vikenda nudi dva odlična programa. I to na moru. Prvi je "Morski đir" koji će se održati u Lovranu i to povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, a ponudit će odlične aktivnosti u suradnji s JK Istra Lovran.

U nedjelju, 4. rujna, s početkom u 10 sati u lovranskoj luci započet će program jedrenja na jedrilicama klase Optimist i Laser te će svi zainteresirani, uz stručno vođenje trenera jedrenja JK Istra Lovran moći doživjeti ljepotu jedrenja u terminu do 14 sati. U isto vrijeme započet će i program vožnje SUP-a kroz koji će pripadnici svih generacija moći isprobati vožnju na ovoj megapopularnoj dasci, a u tome će im pomoći stručni voditelji. Program će potrajati do 12 sati. U 10 sati započet će i program udičarenja u koji se mogu uključiti pripadnici svih starosnih dobi, a uz stručno vodstvo trenera i natjecatelja iz Športskog ribolovnog društva Zubatac Lovran svi mogu naučiti osnove ribolova – udičarenja. Program se odvija do 14 sati.

Festival_sportske_rekreacije__1_

Od 10 do 12 sati održat će se promocija jedrenja s radiuopravljanom jedrilicom modela "Dragon Force 65" klase IOM. Promociju vode treneri YC Opatija, a uz njihovu pomoć zainteresirani će moći naučiti jedriti radioupravljanom jedrilicom uz prirodnu snagu vjetra, što će svakako biti atraktivno. Lovran će tako biti središtem zanimljivih i atraktivnih programa, a svi zainteresirani se mogu prijaviti u aktivnosti neposredno prije njihovog početka.

Uz festivalske aktivnosti u Lovranu, održat će se, u uvali Preluk, odgođena zbog lošeg vremena prošle nedjelje, SUP regata Kup Grada Kastva, a koja se boduje za 2. SUP Kup Kvarnera. Regata će se održati u suorganizaciji sa SRD Preluk, VOP SUP Team-om i Gradom Kastvom. Bit će to još jedno uzbudljivo natjecanje , a odvijat će se u nekoliko kategorija:

- dječja regata za djecu do 9 godina strarosti (do 500 m)
- dječja regata za djecu od 9 – 14 godina starosti (do 1 km)
- FUN regata – amateri, rekreativci (2 km)
- RACE regata (4 km)
- ELITE regata (6km)

U svim regatama posebno se boduju žene i muškarci, a kotizacija za odrasle iznosi 100 kn te za djecu 30 kn. Prijave su moguće na licu mjesta i to "pod strehun" na Preluku od 9:30 – 10:30 sati, ali i putem linka: https://forms.gle/vj4g7yP6ixTEqrKKA

Festival_sportske_rekreacije__3_

RASPORED NATJECANJA:

9:30 – 10:30 Prijave
10:45 Skippers meeting
11:00 Start dječje regate
11:30 Start Fun/Race/Elite Regata
13:00 Proglašenje pobjednika i dodjela medalja i nagrada.

Festival sportske rekreacije je obilježio aktivan rekreacijsko – sportski život ovog poneblja tijekom cijelog ljeta, a veliko finale slijedi uskoro. U iščekivanju tog dana, ne propustite u nedjelju doći u Lovran ili Preluk. Obje opcije su – dobitne!

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...