Finale prvog izdanja Torpedo badminton lige igra se u subotu 29. lipnja

Autor: Nikola Cvjetović 23.06.2024

torpedo_badminton_liga_2024__1_

Osmišljeno prvenstvo prije svega je jedan sportski poligon za rekreativce s područja Kvarnera, ali želimo naglasiti da je liga otvorenog tipa, odnosno da su dobrodošli rekreativci iz cijele zemlje, ali i iz zemalja u okruženju, naglasio je Zoran Grubiša.

Rijeka - Badminton na području Rijeke i okolice ovog je proljeća dobio novu dimenziju. Osnivanjem Torpedo badminton lige, natjecanja koje uključuje seriju od četiri turnira, igrači badmintona - rekreativci dobili su novi poligon za druženje uz sport, odmjeravanje snaga i time uvelike doprinijeli jačanju badminton scene ove regije. U protekla tri mjeseca u riječkoj dvorani "3. maj" odigrana su tri turnira, a velika završnica, finale ovog prvog izdanja prvenstva, zakazana je u subotu (29. lipnja) na istom mjestu s početkom u 10,30 sati.

- Vjerujem da smo organizacijom ove lige započeli jednu lijepu badmintonsku priču na Kvarneru. Osobno me oduševljava velika pozitiva svih uključenih u ovaj projekt, kako kroz organizaciju tako i kroz sudjelovanje i podršku. Zato se ovom prilikom želim zahvaliti svima zajedno. Osmišljeno prvenstvo prije svega je jedan sportski poligon za rekreativce s područja Kvarnera, ali želimo naglasiti da je liga otvorenog tipa, odnosno da su dobrodošli rekreativci iz cijele zemlje, ali i iz zemalja u okruženju. Veseli nas što smo već u prvom kolu imali preko 60 sudionika iz Hrvatske i Slovenije, kao i predstavnike iz Njemačke i Kine koji trenutno žive na Kvarneru, a njihova dob bila je od 16 do 61 godine, što je još jednom potvrdilo da je badminton sport za sve uzraste. Osmišljena liga posebno potiče natjecanje u mješovitim parovima parovima kako bi se okupilo podjednak broj igrača i igračica, rekao je Zoran Grubiša, koji je zajedno s Blažem Zakotnikom, pod kapom Badminton kluba Sušak, začetnik i glavni organizator ovog buđenja badmintona u riječkoj regiji.

torpedo_badminton_liga_2024__2_


Konačna satnica finala prvog izdanja lige biti će objavljena 28. lipnja, a dan nakon rekete će u riječkoj dvorani ukrstiti brojni zaljubljenici u ovaj dinamičan sport. Sve informacije o turniru i prijavama moguće je dobiti na stranicama Kvarner badmintona.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...