[FOTO] 31. izdanje memorijalnog rukometnog turnira "Zvonimir Škerl" okupilo više od 400 djece u četiri kategorije

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 16.01.2023

memorijal_zvonimir_skerl_turnir_rukomet__15_

Nagrade najboljim pojedincima dijelio je rukometni reprezentativac Halil Jaganjac koji je nakon podjele trofeja strpljivo pozirao za mnoge fotografije te autograme.

Rijeka - Završeno je 31. izdanje memorijalnog rukometnog turnira "Zvonimir Škerl" u organizaciji MRK Kozale, MO Brašćine-Pulac te Udruge branitelja 128.brigade HV-a Sv.Vid. U dva dana kroz obnovljenu dvoranu "Dinko Lukarić" na Kozali, prodefiliralo je preko 400 djece u čak četiri kategorije.

Prvi dan natjecanja bio je rezerviran za ponajboljih pet U15 ekipa u državi i zaista smo se nagledali dobrog rukometa. Najuspješniji su bili igrači zagrebačke Dubrave koji su pobijedili u svim susretima i tako premoćno osvojili prvo mjesto. Srebro je otišlo u ruke Sesveta dok su treći rukometaši Kozale. Na turniru su se još takmičile i ekipe Poreča i Rudara Adria Oil iz Labina.

memorijal_zvonimir_skerl_turnir_rukomet__19_

Nedjelja je bila rezervirana za one najmlađe u mini rukometu. 35 ekipa u tri kategorije ispunilo je dvoranu na Kozali smijehom i dobrom zabavom te jurnjavom za spužvenom loptom. Kod cura u 2012. godištu, najbolje su bile riječanke iz RK Pećina. Drugo mjesto pripalo je Karlovčankama, a treće mjesto curama iz Malog Lošinja.

Kod dječaka smo gledali nadmetanje u dva godišta, 2012. i 2013. Kod onih starijih koji su se takmičili u jutarnjim satima najbolji su bili dečki iz Karlovca, točnije Sedmerca i ŠR Karlovac. Treće mjesto pripalo je domaćim klincima iz MRK Kozale. Popodnevno natjecanje je osvojio također RK Sedmerac, dok su srebrni bili igrači Umaga. Bronca je otišla u ruke mladih rabljana iz RK Arba.

memorijal_zvonimir_skerl_turnir_rukomet__7_

Nagrade najboljim pojedincima dijelio je rukometni reprezentativac Halil Jaganjac koji je nakon podjele trofeja strpljivo pozirao za mnoge fotografije te autograme.

Iza organizatora je još jedno izdanje, možda i najstarijeg i najdugovječnijeg memorijala u državi koje svake godine privlači ogroman broj mladih sportaša u Rijeku i koji raste iz godine u godinu. Nadamo se uspješnim izdanjima i u budućim godinama, a po viđenome, unatoč slabijim rezultatima reprezentacije u posljednje vrijeme, za Hrvatski rukomet "nema zime".

Više fotografija s turnira donosimo u nastavku.

pocket icon

Memorijal "Zvonimir Škerl" okupio sjajne mlade rukometaše

Više sa portala torpedo.media ...