[FOTO/VIDEO] Dinamo pobijedio Rijeku golom iz penala u 95. minuti

Autor: Nikola Cvjetović 25.02.2024

dinamo_rijeka_maksimir_2024__7_

Unatoč porazu Rijeka je ostala prva s 50 bodova.

Zagreb - U posljednjim sekundama susreta Rijeka je upisala poraz nakon što je Dinamu dosuđen penal, a vodstvo i veliko slavlje Modrima je donio Brodić s 11 metara. Rijeka je ostala prva i ima 50 bodova. Drugi Hajduk ima 49, dok je Dinamo sada treći s 47 bodova uz to što aktualni prvak ima utakmicu manje.

Nogometaši Rijeke poraženi su na gostovanju kod Dinama 0:1 u utakmici 24. kola SuperSport HNL-a.

U posljednjim trenucima utakmice, nakon jednog dugog ubačaja, duel Gode i Špikića sudac Bel okarakterizirao je za najstrožu kaznu.

Brodić je bio siguran s bijele točke – 1:0.

U 11. minuti, nakon ubačaja iz kuta uslijedila je velika gužva pred golom Rijeke, ali na kraju su bijeli uspjeli otkloniti opasnost.

U 25. minuti Fruk je sjajno odigrao za Ivanovića koji se sjurio i stigao prvi do lopte, sudac Bel je označio prekršaj i žuti karton za Nevistić. Nakon intervencije VAR-a, Bel je poništio prekršaj i odredio podbacivanje.

U 39. minuti Bogojević i Fruk odigrali su odličan dupli pas na desnoj strani, lopta se odbila do Smolčića na 16 metara ali snažan udarac otišao je preko grede.

Minuti kasnije, nakon pogreške u veznom redu Dinama, Pjaca i Fruk otvorili su brzu kontru, ali udarac Selahi na 18 metara nije dobro zahvatio loptu.

I onda je najveća prilika prvog dijela stigla u sudačkoj nadoknadi. Nakon ubačaja s desne strane Petković je odlično pucao glavom, a Radeljić s crte otklonio opasnost!

Rijeka je dobro krenula u nastavak, Fruk je ubacio iz slobodnog udarca, a Marić zabio glavom, ali napadač Rijeke bio je u zaleđu.

Na drugoj strani Dinamo je odgovorio u 53. minuti prodorom Hoxhe koji je odlično prizemno ubacio, ali Kaneko, koji je ostao sam, spetljao se i propala je prilika.

Samo minutu kasnije Petković je primio loptu, okrenuo se i potegnuo s 15 metara, lopta je otišla preko grede.

U 56. minuti prizeman udarac Pjace s 18 metara ukrotio je Nevistić. U 62. minuti odlična prilika za Dinamo, Bogojević je dovoljno uspio skrenuti loptu da Labrović zatvori Špikića.

Minutu kasnije uslijedio je sjajan prodor Pašalića po desnoj strani i ubačaj, lopta je išla iza leđa Mariću koji je uspio pucati petom, ali nije pogodio okvir gola.

U 71. minuti odličan prodor i ubačaj Baturine, Ademi je na kraju pustio za Špikića čiji udarac i sjajne pozicije blokira Mitrović.

U nastavku akcije, nakon novog ubačaja, Baturina je efektno pucao, lopta je otišla, pored gola.

VIDEO

pocket icon

Dinamo pobijedio Rijeku golom iz penala u 95. minuti

Više sa portala torpedo.media ...