[FOTO] Hezonja i Šarić predvodili Hrvatsku do pobjede nad Brazilom, slijedi borba za OI

Autor: Nikola Cvjetović 26.06.2024

hrvatska_brazil_opatija_kosarka

HRVATSKA – BRAZIL 91:81 (19:23, 23:24, 22:15, 27:19)

Opatija - U Sportskoj dvorani “Marino Cvetković” u Opatiji, u sklopu priprema za Olimpijski kvalifikacijski turnir, održan je međunarodni košarkaški turnir. Pobjedom reprezentacije Hrvatske nad Brazilom 91-81, Hrvatska reprezentacija osvojila je turnir. Prvo ime susreta bio je fantastični Mario Hezonja s 39 poena i šest skokova. Tako je Mario izjednačio drugi najbolji rezultat svih vremena po broju postignutih poena na jednoj utakmici u dresu hrvatske reprezentacije koje sada dijeli s Draženom Petrovićem. Veliki Dražen nedodirljiv je na vrhu ljestvice s 48 poena.

kosarkaski_turnir_opatija_hrvatska_brazil_2024__10_

Uz Hezonju odličnu utakmicu odigrao je kapetan Dario Šarić s 20 poena, 9 skokova i 6 asistencija.

Uz Hezonju i Šarića kod Hrvatske treba izdvojiti učinak Ivica Zupca koji je imao po devet poena i skokova te Jaleena Smitha koji je uz 8 poena te 5 asistencija i 4 skoka.

U reprezentaciji Brazila, koju s klupe vodi bivši izbornik Hrvatske Aleksandar Petrović, Caboclo je postigao 16 poena, Neto 13, Mareclinho 11, a Meindl i Gui Santos po 10 poena.

kosarkaski_turnir_opatija_hrvatska_brazil_2024__20_

Olimpijski pretkvalifikacijski turniri igrat će se od 2. do 7. srpnja 2024. u Grčkoj, Latviji, Španjolskoj i Portoriku, a samo će pobjednici svakog turnira osvojiti mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu.

Hrvatska nastupa na turnir u Grčkoj i skupinu A sa Slovenijom i Novim Zelandom, a križat će se sa skupinom B u kojoj su Egipat, Grčka, Dominikanska Republika. Obje skupine igrat će se u grčkom gradu Pireju.

Osim Hrvatske, na Olimpijskim kvalifikacijskim turnirima sudjeluju 24 reprezentacije: Angola, Bahami, Bahrein, Brazil, Crna Gora, Dominikanska Republika, Egipat, Filipini, Finska, Gruzija, Grčka, Italija, Kamerun, Latvija, Libanon, Litva, Meksiko, Novi Zeland, Obala Bjelokosti, Poljska, Portoriko, Slovenija i Španjolska.

kosarkaski_turnir_opatija_hrvatska_brazil_2024__3_

Na Olimpijske igre 2024 u Parizu već je direktno kvalificirana Francuska kao domaćin, a kao najbolji predstavnici svojih kontinenata sa Svjetskog prvenstva kvalificirali su se: Australija, Japan, Južni Sudan, Kanada, Njemačka, Sjedinjene Američke Države i Srbija.

Raspored utakmica na Olimpijskom kvalifikacijskom turniru u Grčkoj

2. srpnja u 20:00 Slovenija – Hrvatska
3. srpnja u 16:30 Hrvatska – Novi Zeland
6. srpnja – polufinalne utakmice
7. srpnja – finale

pocket icon

Hrvatska košarkaška reprezentacija osvojila je turnir u Opatiji

Više sa portala torpedo.media ...