[FOTO] Juranović i Sučić na Rujevici najavili Euro: Igrat ćemo kao kod kuće, bit će to ludnica

Autor: Marina Pauletić 27.05.2024

hrvatska_nogometna_roprezentacija_2024_rujevica_euro

Prvenstvo počinje 14. lipnja u Njemačkoj.

Rijeka – Hrvatska nogometna reprezentacija danas će u Rijeci održati svoj prvi trening u okviru priprema za Europsko prvenstvo. Prvenstvo počinje 14. lipnja u Njemačkoj, a prije treninga održana je konferencija za medije na kojoj su govorili Josip Juranović i Luka Sučić

Josip Juranović odiše optimizmom na početku priprema za nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Desni bek Vatrenih ne skida osmijeh s lica.

“Kad dođemo u reprezentaciju, pogotovo poslije naporne klupske sezone, osjećamo se kao doma. Vidimo obitelj i prijatelje, nema razloga nikakvoj brizi pa smo svi nasmijani. Samo... Smijao sam se ja i prije kraja sezone, i prije nego što smo s Union Berlinom osigurali ostanak u ligi. Svaka sezona nosi neke teške izazove, donijela ih je i ova. Moram biti iskren, nije bilo lako, ali na kraju smo odradili sve što smo trebali pa se sad u miru okrećemo reprezentaciji”.

O nogometnoj euforiji u Njemačkoj...

“Zadnjih nekoliko tjedana se osjetilo kako se zakuhava ta priča, i Nijemci jedva čekaju da to sve skupa krene, baš kao i mi. Naš je cilj jasan, jedva čekamo doći tamo i napraviti što bolji rezultat”.

O Hrvatskoj na europskim prvenstvima...

“Znamo sve, čuli smo i izjave izbornika na tu temu. Nećemo si stavljati omču oko vrata, idemo utakmicu po utakmicu. Poslije Svjetskog prvenstva u Kataru i Lige nacija znamo tko smo i što smo, tako ćemo se postaviti na terenu na svakoj utakmici”.

hrvatska_nogometna_roprezentacija_2024_rujevica_euro__8_-75304

O borbi za pozicijom s Josipom Stanišićem...

“Drago mi je zbog Stanišića, neka samo nastavi s dobrim igrama. Nije to borba, mi smo prijatelji, jedva smo čekali doći ovdje. I tko god igra, najvažnija je Hrvatska. Nema tu ljutnje, a želimo pobjede i kao igrači s klupe, čak i ako smo na tribini. Kao i svi oni koji nisu dobili pozive".

Forma sad i uoči Katara...

“To ćemo tek vidjeti, ha, ha, ha... Nitko ne zna kakvi ćemo biti na Euru. Naša sezona? To je Bundesliga. Vidjeli ste, Stuttgart se lani borio za ostanak, sad su ispred Bayerna, ušli su u Ligu prvaka. Nitko nije očekivao da će se Union Berlin boriti za ostanak, ali ne mogu reći da je to bila neuspješna sezona. Što vas ne ubije, ojača vas. Ostali smo u ligi, a sljedeće sezone idemo po bolji plasman”.

O suradnji s Nenadom Bjelicom...

“Drago mi je što sam dobio tu priliku, i dalje se redovito čujemo. Bjelica je došao u teškoj situaciji kad smo bili 13 utakmica bez pobjede, to su bila teška vremena. Njegovim dolaskom smo se malo primirili, kasnije je to bilo dobrih i loših stvari Što mogu reći o Bjelici? Jako dobra osoba i dobar trener”.

O hrvatskim navijačima na Euru...

“Znamo da ćemo se na Euru osjećati kao da igramo kod kuće, možda bude male pozitivne nervoze. U Rotterdamu smo s terena čuli samo naše navijači, uživali smo. Vjerujem da će u Berlinu isto biti tako, još kad na stadion dođe 75 tisuća navijača. Jedva čekam tu utakmicu, kvadratiće na tribinama, pa da obradujemo naše navijače”.

hrvatska_nogometna_roprezentacija_2024_rujevica_euro__22_

Luka Sučić konačno među Vatrenima!

Sve je jasno uzme li se u obzir činjenica da je poslije katarske avanture s Vatrenima i osvajanja povijesne bronce zbog ozljede propustio završnicu Lige nacija.

“Puno mi je u razdoblju dok sam bio ozlijeđen značila podrška izbornika i članova stručnog stožera, cijelo vrijeme smo bili u kontaktu. Žao mi je što sam zbog nekih ozljeda morao propustiti reprezentativna okupljanja, sad sam zdrav i sretan što sam opet ovdje. Spreman sam”, kaže Luka Sučić čiji je bratić Petar osvanuo na pretpozivu za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

“Čuli smo se, naravno. Presretan sam zbog njega, znam da je oduvijek želio igrati za Hrvatsku, baš kao i ja. To je nešto posebno za našu obitelj. Tko je bolji? On misli da je on, ja da sam ja, ha, ha, ha... Sretan sam što igra dobro u Dinamu, samo neka tako nastavi, sigurno će doći poziv i na njegovu adresu”.

Očekivanja od Eura...

“Očekivanja su visoka, ali idemo korak po korak. Cilj je najprije proći skupinu, pa uz Božju pomoć dogurati što dalje”.

O minutaži na Euru...

“Uhvatio sam dobar ritam, dobro igrao u klubu, a svaki igrač se nada minutaži. Čak i ako je ne bude, bit ću najsretniji što sam dio ove momčadi. Na meni je da budem spreman ako dobijem priliku i pokušam je iskoristiti. Pozicija desnog krila? To nije moja prirodna pozicija, ali igrat ću gdje god me izbornik postavi, tu nema dvojbe”.

O hrvatskim navijačima u Njemačkoj...

“Nisam bio u Rotterdamu, ali sam čuo da će u Njemačkoj biti puno naših navijača, bit će to prava ludnica. Nervoza? Nema je, toliki broj navijača samo mi daje još više snage da dam sve od sebe za sveti dres i vjerujem da ćemo s našim navijačima slaviti pobjede”, zaključio je Sučić.

Izvor: HNS

pocket icon

Juranović i Sučić na Rujevici najavili Euro: Igrat ćemo kao kod kuće, bit će to ludnica

Više sa portala torpedo.media ...