[FOTO] Nogometaši Rijeke upisali navjeću pobjedu u Europi, Ivanović upisao hat-trick

Autor: Nikola Cvjetović 03.08.2023

hnk_rijeka_Dukagjini_2023_pp__22_

Nogometaši Rijeke uvjerljivom igrom na domaćem travnjaku potvrdili su plasman u treće pretkolo Konferencijske lige. Bila je to 100. utakmica Rijeke pod UEFA-inom ingerencijom i sjajna predstava bijelih koji su na najbolji mogući način proslavili jubilej.

hnk_rijeka_Dukagjini_2023_pp__31_

Rijeka - Nogometaši Rijeke upisali su visoku pobjedu protiv Dukagjinija.

Ekipa Sergeja Jakirovića potpuno je dominirala utakmicom, o čemu svjedoči podatak o 28 udaraca prema golu, naspram samo četiri udarca gostujuće ekipe. Rijeka je tako prošla u treće pretkolo Konferencijske lige. Na pretposljednjoj stepenici na putu do grupne faze natjecanja stajat će im Torshavn s Farskih otoka ili velški Haverfordwest.

Dominacija Riječana trajala je od prve minute susreta, a u 27' krenula je riječka golijada. Prvi gol na susretu postigao je Pašalić U 26'. Nakon ubačaja iz kornera, lopta se kratko odbila, natrčao je Pašalić i s jedno 13-14 metara pravom “bombom” zatresao mrežu Dukagjinija.

rijeka_europa_rujevica_2023_kosovo__11_

U 39' Janković je sjajno gurnuo loptu u prostor za Ivanovića koji je izbio sam pred gostujući gol i poentirao za 2:0. Tri minute kasnije gosti su smanjili prednost. Dukagjini je povukao kontru, Zulfiu je pucao, lopta se odbila od Bande i završila pod gredom. Na samom kraju prvog poluvremena Ivanović je primio loptu na 18 metara, sjajnim slalomom riješio se pratnje dvojice igrača i poentirao za 3:1.

hnk_rijeka_Dukagjini_2023_pp__32_

U 63' novi odličan ubačaj Pašalića, vratar Haxhihamza odbio je samo kratko loptu, koju je u visokom luku dočekao Goda i glavom pospremio u mrežu. U 81' lijepa akcija Rijeke, Ivanović je izbio sam, njegov udarac obranio je gostujući vratar, natrčao je Djouahra i pospremio loptu u mrežu. Konačnih 6:1 postavio je Ivanović koji je poentirao za hat-trick.

Za kraj dodajmo, da nijednom u svojoj povijesti Rijeka do sada nije zabila šest golova na europskoj utakmici. Podsjetimo, u prvoj utakmici Rijeka je u Prištini slavila s 1:0.

pocket icon

Uzvratni susret na Rujevici: Rijeka dočekala Dukagjini

Više sa portala torpedo.media ...