[FOTO] Nogometaši Rijeke upisali poraz protiv Dinama

Autor: Nikola Cvjetović 21.05.2023

rijeka_dinamo_akcija

Bijeli su osigurali minimalno četvrto mjesto i plasman u kvalifikacije Konferencijske lige.

Rijeka - Nogometaši Rijeke poraženi su od Dinama 1:2 u utakmici 35. kola SuperSport HNL-a. Rijeka nije uspjela protiv aktualnog prvaka doći do bodova koje bi ju vratilo na treće mjesto, ali s obzirom na rezultate posljednjeg kola HNL-a bijeli su osigurali minimalno četvrto mjesto i plasman u kvalifikacije Konferencijske lige.

Igrala se sudačka nadoknada, Frigan je pobjegao Ristovskom i snažno pucao. Livaković je obranio, odbijanac je stigao do Marina koji je poentirao 1:2. Otvaranje utakmice ponudilo je nešto bolju igru Rijeke, prva prilika bio je udarac Jankovića (3′) s dvadesetak metara, ali lopta je otišla malo iznad grede. U devetoj minuti Selahi je odnio loptu i povukao kontru, ona je u završnici došla do Djouahre koji je, umjesto udarca s ruba kaznenog prostora, pokušao proigrati Princea i propala je prilika za Rijeku.

Dinamo je prvi put prijetio u 15. minuti. Mišić je opasno ubacio za Petkovića pred gol Rijeke, Smolčić je bio brži i glavom odbio loptu u korner. Rijeka je kroz prvi dio u nekoliko navrata stigla pred gol Dinama, ali nedostajao je zadnji pas. U 21. minuti Djouahra je odigrao za Vukčevića koji je primio loptu u kaznenom prostoru, okrenuo čvara, ali je udarac s pet metara otišao pored gola. Dinamo je uzvratio četiri minute kasnije. Ljubičić je ubacio s lijeve strane prizemnu loptu, ona je došla do Petkovića koji je ostao sam, ali nije ju uspio iskontrolirati i ona je došla Labroviću u ruke.

nk_rijeka_nk_dinamo_2023_rujevica__5_

Najbolja prilika za Dinamo u tom dijelu stigla je u 35. minuti. U završnici je dugu loptu primio Baturina i ostavio za usamljenog Špikića. Njegov udarac s 11 metara sjajno je obranio Labrović. Kako je odmicao prvi dio Dinamo je sve više pritiskao, a svoju dobru igru okrunio je u 44. minuti. Ivanušec je ostao na trenutak sam na 16 metara i sjajnim udarcem zatresao mrežu – 0:1. Prva prilika u drugom dijelu stigla je u 54. minuti. Banda je izveo slobodan udarac, lopta se odbila do Frigana koji ju je smirio, ali nije ju dobro zahvatio Tri minute kasnije Petković je smirio loptu i odlično pucao s dvadesetak metara, a Labrović je sjajnom paradom sačuvao mrežu. U 59. minuti Dinamo je opet prijetio. Nakon brze kontre po desnoj strani, lopta je na kraju akcije stigla do Ivanušeca koji je s 11 metara propustio veliku priliku.

Dinamo je udvostručio prednost u 63. minuti. Ivanušec se sjajnim prodorom sjurio u kazneni prostor Rijeke i ubacio, obrana nije uspjela očistiti loptu, a Moharrami je poentirao iz blizine – 0:2. U 65. minuti Frigan je pucao s ruba kaznenog prostora, Livaković je odličnom reakcijom sačuvao mrežu.

pocket icon

Nk Rijeka vs. NK Dinamo

Više sa portala torpedo.media ...