[FOTO] Odlična predstava Bijelih u pripremnom ogledu

Autor: Nikola Cvjetović 12.10.2024

nk_rijeka_nk_koper_prijateljska_utakmica__26_

Rijeka - Koper 4:1

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su Koper 4:1 u pripremnoj utakmici odigranoj na Rujevici.

Bijeli su iskoristili reprezentativnu pauzu za pripremu i uigravanje za nastavak prvenstva, te su nakon utakmice protiv Halubjana, ugostili trećeplasiranu momčad slovenskog prvenstva.

Trener Radomir Đalović za utakmicu protiv Kopera nije mogao računati na reprezentativce Marca Pašalića, Šimuna Butića, Dejana Petroviča, Stjepana Radeljića i Martina Zlomislića, dok su Nais Djouahra, Gabriel Rukavina i Josip Posavec utakmicu propustili zbog ozljeda.

Rijeka je odlično krenula u utakmicu nametnuvši se od prve minute. Izostanci se nisu previše osjetili, Rijeka je povela već u devetoj minuti. Smolčić je, uz malo sreće nakon što mu se lopta odbila nakon duela, prošao po desnoj strani i ubacio u kazneni prostor, a Janković je poentirao – 1:0.

Samo dvije minute kasnije Janković je primio loptu, ušao prema sredini i ubacio, branič Domžala neoprezno je propustio loptu, Perica je bio spreman i poentirao za 2:0.

Koper je uzvratio pet minuta kasnije, nakon ubačaja iz slobodnog udarca s lijeve strane, Mittendorfer je ostao sam na drugoj vratnici, ali stoper slovenskog prvoligaša iz blizine glavom je prebacio prazan gol.

U 26. minuti, nakon duplog pasa s Pericom, Bogojević je potegnuo s ruba kaznenog prostora, ali udarac je otišao pored gola. Koper je blizu gola bio u 35. minuti, Petriško je iz odlične situacije u kaznenom prostoru pucao preko gola. Do kraja prvog dijela valja izdvojiti udarac Fruka s distance u 38. minuti.

Trener Radomir Đalović na poluvremenu je napravio sedam izmjena, ali pritisak Rijeke nije popuštao.

U 50. minuti Goda je ubacio s desne strane, Gojak odlično primio loptu i pucao iz okreta – 3:0.

U 64. minuti Babić se sjurio prema golu nakon duge lopte, prvi udarac obranio je vratar Kopera, dok je drugi udarac iz blizine blokirao Ivkić i tako je propala velika prilika.

Samo minutu kasnije, nakon ubačaja iz kornera, Goda se našao u sjajnoj prilici, ali njegov udarac glavom iz blizine otišao je preko grede.

Rijeka je nastavila pritiskati i nizati prilike, Čabraja je u 67. minuti ponovo sjajno ubacio, a dobar udarac glavom Babića ukrotio je vratar Baš.

U naletu riječkih napada Koper je zatresao mrežu u 70. minuti. Bacha se dobro snašao i ubacio loptu u kazneni prostor, a Ivkić je bio precizan udarcem glavom – 3:1.

Rijeka je ekspresno odgovorila u 73. minuti. Dogan je ubacio s desne strane, lopta je prošla do Žlibanovića koji se sjajno namjestio i poentirao – 4:1.

Rijeka – Koper 4:1

Pripremna utakmica: Rijeka – Koper 4:1 (2:0). Stadion HNK Rijeka. Sudac: Marin Rožman.

Strijelci: 1:0 Janković (9′), 2:0 Perica (11′), 3:0 Gojak (50′), 3:1 Ivkić (70′), 4:1 Žlibanović (73′).

Žuti kartoni: Smolčić (Rijeka)

RIJEKA: Marić (od 71′ Jurčević), Ilinković (od 46′ Babić), Galešić (od 59′ Braun), Janković (od 46′ Dogan), Perica (od 46′ Andrić), Fruk (od 46′ Gojak), Majstorović (od 46′ Burčul), Selahi (od 64′ Valinčić), Devetak (od 46′ Čabraja), Bogojević (od 71′ Žlibanović, od 86′ Bačić), Smolčić (od 46′ Goda).

KOPER: Baš, Mijalović, Mittendorfer, Sidibe, Curcio, Mukadas, Simčić, Petriško, Popović, Manssouri, D. Jurić. Još su igrali: Zalaznik, Bacha, T. Jurić, Matondo, Strcaj, Groznica, Slak, Buneta, Burič.

pocket icon

Rijeka i Koper odigrali prijateljski susret

Više sa portala torpedo.media ...