[FOTO] Opatija uspješnija od Krka

Autor: Radovan Trinajstić 13.10.2023

nk_opatija_nk_krk_kantrida__9_

Veliku fotogaleriju s utakmice pogledajte u nastavku...

Rijeka - Susret dviju ekipa s Kvarnera , Opatije i Krka završio zasluženo pobjedom domaćina u kojem je trener - učitelj Zoran Bogolin uz dosta napora nadigrao svog dojučerašnjeg igrača, a sada trenera Igora Tkalčevića. Uz malo sportske sreće u sudačkoj nadoknadi mogli su Krčani osvojiti bod.

nk_opatija_nk_krk_kantrida__33_

Prvi dio utakmice bio je slab s nezanimljivim nogometom u kojem su obje ekipe s čvrstim obranama više mislile da očuvaju svoj gol. Igralo se između dva kaznena prostora, dosta nepovezano , sporo i sa.malo.udaraca.po.gol. Krčani blijedi i mlaki , a Opatijci nešto pokretljiviji. U 19' Ajayi dobro kombinira na desnoj strani s Macolićem koji ulazi u kazneni prostor te sutra u malu mrežicu. Danas pokretljiv i zapažen V. Bogolin dobro prolazi desnom stranom do korner crte , povratnom loptom u sredini pronalazi Ajayija čiji udarac s oko 12m prolazi preko gola. Krčani u tom dijelu imaju u 14' dobar šut Lucića kao i u 29' kada iz slobodnog udarca s oko 24m M. Jurešić dobro gađa ali se Prskalo nije dao iznenaditi.

nk_opatija_nk_krk_kantrida__17_

U drugom dijelu igra se brže i kvalitetnije pa je i nogomet zanimljiviji. Krčani bolje otvaraju nastavak igre pa u 51', 54' i 57' mogli su iz svojih akcija preko D. Jurešić Klenovšeka i Travaglie bolje ih završiti. U 68' je Kukoč-Petraello s lijeve strane dobro pronašao pred golom gostiju Grujevića koji iz blizine šalje loptu preko gola. Trenutak odluke vrijedan 3 boda zbio se iz prekida u 85'. Iz slobodnog udarca kojeg očekivali svi da će biti direktan udarac po gol na udaljenosti od 22m Grbac vješto vrškom prstiju prebacuje živi zid da bi lopta došla do Ajayija koji se prikrao iza gostujuće obrane i prizemno s par metara ugurao loptu kraj iznenađenog vratara Vargića. Do kraja utakmice Krčani u sveopćem napadu opsjedaju gol domaćina u kojem sudjeluje i vratar Vargić da bi u sudačkoj nadoknadi vremena u svom posljednjem napadu Josip Zec iz blizine u gužvi pogodio gredu opatijskog gola.

nk_opatija_nk_krk_kantrida__2_

OPATIJA : KRK 1:0 (0:0)
RIJEKA - Igralište Kantrida , gledatelja 300 , sudac Ivan Vukančić (Benkovac) 6,5, pomoćnici Brajković (Šibenik) i Barić (Solin)
Strijelac 1:0 85' Ajayi

Žuti kartoni Kožić ,Ajayi i Lagumdžija (svi Opatija) Travaglia, Turkalj , Zec i D. Jurešić (svi Krk)

OPATIJA - Prskalo 6,5, Lagumdžija 6,5 , Johnson Marshal 6,5, Arapović 6, Kožić 6 od 63' Kordić-Gružić 6, Junuzović 6 od 77' Furijan/, B. Bogolin 6 od 63' Grujević 6 , Ajayi 7 od 90' Marić
/ , Macolić 6 od 63' V. Bogolin 5,5 , Grbac 6,5 , Kukoč-Petraello 6
Trener Zoran Bogolin 6,5

KRK - Vargić 6 , Turkalj 6,5 , Lucić 6 od 70' Zec 6 , Jelić 6 od 50' Klenovšek 6,5 , D. Jurešić 6,5 , Matulja 6 od 50' Burul 6, Travaglia 6,5 , M. Jurešić 6,5 , Muminović 6,5, Bokulić 6 , Golemac 6 od 70' Berisha 6
Trener Igor Tkalčević 6

pocket icon

Opatija pobjedila Krk

Više sa portala torpedo.media ...