[FOTO] Opatija upisala remi protiv Cibalije

Autor: Radovan Trinajstić 18.10.2024

nk_opatija_nk_cibalija_2024__14_

Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku...

Rijeka - Rezultat realan prema prikazanoj igri. Gosti očekivano tvrd i čvrst protivnik koji je ostvario svoj cilj sa željom da umrtvi igru domaćina i sačuva svoju mrežu. Opatijci nisu bili danas na nivou dosadašnjih igara u kojima su dominirali napadačkom igrom i Kantridu činili neosvojivom.

Od samog početka utakmice kao da su očekivali da će igra protivnika splasnuti što bi im omogućilo da se približe protivničkom golu i lakše postizavanje pogotka.

nk_opatija_nk_cibalija_2024__17_

U igri koja je bila rovovska između dva šesnaesterca u kojoj se više igralo u širinu a manje po dubini izostale su zrele prigode i udarci po gol. To je bilo posebno evidentno u prvom dijelu u kojem su vratari bili nezaposleni. Na početku utakmice u 10' Grujević prizemnom loptom pred golom gostiju pronalazi Glavana koji se presudnom trenutku spetljao iako je bio samo na nekoliko metara udaljen od gola. Sve do završnice prvog dijela utakmice igra je bila više "uspavanka" i nezanimljiva za publiku kao da su obje ekipe očekivale nečiji kiks kako bi se stvorila zrela prigoda za postizavanje gola.

Na samom kraju tog dijela utakmice igrač Cibalije. Mujagić krenuo je u solo prodor s centra igrališta prema golu domaćina, lijepo ušao s desne strane u kazneni prostor da bi nakon duplog pasa svojim udarcem poslao loptu tik kraj lijeve vratnice vratara Nwolokora.

nk_opatija_nk_cibalija_2024__24_

Standardnim izmjenama dvojice igrača na početku drugog dijela domaći trener Zoran Bogolin pokušao je ubrzati igru i probuditi svoju ekipu da više krene prema golu protivnika. To se nije obistinilo jer su gosti i dalje igrali čvrsto s tendencijom prenošenja svoje igre na polovinu domaćina. U 55' Kožić prolazi dobrim prodorom po lijevoj strani, ulazi u šesnaesterac te poluvisokom loptom pronalazi u petercu natrčalog Grujevića koji za djelić sekunde kasni pa ova najizglednija prigoda ostaje neiskorištena. Gosti uzvraćaju u 62' preko Bajića koji prizemnim mlakim udarcem neprecizno šalje loptu kraj vratnice.

Igrala se 77' kada je pričuvni igrač Lozić, iako okrenut leđima, primio loptu unutar šesnaesterca čuvan od stopera Grafa, vješto se oslobodio te iz okreta poluvisokom loptom iznenadio sve pa i samog domaćeg vratara s pogotkom za 0:1. Svoju slabu igru domaći igrači okrunjuju pogotkom u 82' . Dobro poslužen od Macolića na lijevoj strani šesnaesterca Žabec prizemnim dijagonalnim udarcem pronalazi suprotnu malu mrežicu gostujućeg vratara za poravnanje rezultata od 1:1. Pokušaji domaćih igrača da u završnici iščupaju 3 boda nisu urodila plodom jer su gosti igrali čvrsto i borbeno do samog kraja.

nk_opatija_nk_cibalija_2024__16_

OPATIJA : CIBALIJA. 1:1 (0:0)
RIJEKA - Stadion Kantrida, gledatelja 300, sudac Jakov Titlić (Potravlje) 7, pomoćnici Radić i Jakšić (oba Split) , četvrti sudac Pejković (Split)
Žuti kartoni. Malinić, Marić , Horvat (Opatija) Lasić, Vrdoljak, Lišnić (Cibalija)
Strijelci 0:1 Lozić 77' 1:1 Žabec 82'
Igrač utakmice David Žabec

OPATIJA - Nwolokor 6 , Mulac 6, Kožić 6 od 85' V. Bogolin /, Žabec 6,5 , Malinić 6,5 , Čulina 6 od 46' Horvat 6, Grujević 6,5 , Marić 6 od 77' Macolić/ , Glavan 6 od 46" Weitzer 6 , A. B. Bogolin 6 od 61' Pejanović 6, Graf 6,5
Trener Zoran Bogolin 6

CIBALIJA - Križanović 6 , Lasić 6,5 , De Britto Ramos 6 , Kelić 6, Vrdoljak 6 , Bajić 6,5 od 82/ , Radošević 6 od 82' Bosak / , Pervan 6,5, Josipović 6 od 58 ' Pejić 6, Mujagić 6 od 72' Lozić 6,5, Oršolić 6
Trener Ivan Karaula 6

pocket icon

Opatija upisala remi protiv Cibalije

Više sa portala torpedo.media ...