[FOTO] Povodom Dana općine Viškovo održan turnir u pikadu Memorijal Momir Karavidić

Autor: Nikola Cvjetović 16.04.2023

Memorijal_Momir_Karavidic_pikado_klub_nevera_2023__9_

Na turniru su se okupila rekordna 42 igrača, a sam turnir otvorila je općinska načelnica Sanja Udović. Što smo mi zabilježili provjerite u velikoj fotogaleriji...

Viškovo – Jučer je u Pikado klubu Nevera povodom Dana općine Viškova organiziran Memorijal Momir Karavidić – turniru u pikadu posvećen Momiru Moši Karavidiću, preminulom članu kluba.

Memorijal_Momir_Karavidic_pikado_klub_nevera_2023__6_

„Turnir se obilježava svake godine. Ovogodišnji se Memorijal poklopio s održavanjem VDF-a u Zagrebu, a s obzirom da općina ove tjedan slavi svoju obljetnicu te zbog prebukiranog rasporeda nismo mogli pomaknuti datum održavanja našega turnira“, pojasnio je Jasmin Hodžić, predsjednik Pikado kluba Nevera.

Na turniru su se okupila rekordna 42 igrača, a sam turnir otvorila je općinska načelnica Sanja Udović, inače rado viđena gošća Pikado kluba. Ona je ujedno dodijelila Andreju Tibljašu i Alenu Krošnjaru, najboljima u protekloj sezoni, trofeje koje je Kup pripremio za njih kao uspomenu na iznimnu sezonu.

Memorijal_Momir_Karavidic_pikado_klub_nevera_2023__11_

„Turnir je priprema za državno prvenstvo koje će se 29. travnja održati u Vinkovcima. Sudionici će se natjecati u četiri kategorije, a iz našega kluba idu dvije ekipe Nevera Gunsi koji igraju u 3. ligi te Nevera. Nevera Gunsi su ove godine osvojili prvenstvo, a ovo će im biti prvi nastup na državnom. Nevera je u 1. ligi osvojila 2. mjesto, na sceni su prisutni godinama. Čini mi se kako dosad nisu propustili niti jedno prvenstvo, a tri su osvojili. To ih čini jednom od rijetkih ekipa u Hrvatskoj koje su prvenstvo osvojile toliko puta“, kazao je Hodžić.

Memorijal_Momir_Karavidic_pikado_klub_nevera_2023__3_

Pikado klub Nevera trenutno broji 27 igrača raspoređenih u tri ekipe. Nekada su imali i žensku ekipu koja se, radi raznih životnih okolnosti i obveza, nažalost raspala. „Ipak, ta je ekipa u svojim natjecateljskim nastupima imala dva osvojena državna prvenstva – 2012. i 2014. – također smo imali dvije državne prvakinje koje su državna prvenstva u pojedinačnom dijelu osvajala triput zaredom“, naglasio je Jasmin Hodžić.

Klub tako sada ima dvije ekipe u 1. ligi, dok Nevera Gunsi sljedeće sezone iz 3. prelaze u 2. ligu. Kada je riječ o pojedinačnim natjecanjima Hodžić objašnjava kako su ih pandemijske godine nažalost udaljile od takvog tipa natjecanja koja su nekada redovno pohodili.

pocket icon

Povodom Dana općine Viškovo održan turnir u pikadu Memorijal Momir Karavidić

Više sa portala torpedo.media ...