[FOTO] Primorje EB osvojilo naslov prvaka

Autor: Nikola Cvjetović 21.05.2023

ph_primorje_mladi_juniori__4_

Najboljim igračem proglašen je Viktor Tončinić (Primorje EB).

Rijeka - Najbolje vaterpoliste u Hrvatskoj, mlađe juniore ima riječko Primorje EB. Na završnom turniru četiri najbolja sastava nakon ligaškog dijela nadmetanja, a koji se odigravao u subotu i nedjelju u Rijeci, u nedjeljnom je finalu Primorje EB svladalo Zadar 1952 s četiri gola razlike, 9:5.

ph_primorje_mladi_juniori__3_

Samo su prvu četvrtinu dobili Zadrani (2:1). U drugoj je četvrtini riječki sastav uspio preokrenuti, te su na polovice utakmice, primorjaši vodili (3:2). No, izjednačen se vaterpolo nastavio i tijekom treće četvrtine. Riječani su održavali gol prednosti, odnosno Zadrani nisu dopuštali više, sve do sekunde prije kraja te dionice kada iz kontre Ivan Šurbek pogodio za do tog trenutka najveću prednost Primorja EB, (5:3).

ph_primorje_mladi_juniori__2_

Do sredine zadnje četvrtine Riječani su održavali prednost plus 2 pogotka, da bi potom slijedio završni udar momčadi trenera Samira Barača. U manje od dvije minute su Riječani podignuli prednost sa 6:4 na 9:4 dvije minute prije kraja.

U utakmici za treće mjesto, dubrovački Jug Adriatic osiguranje uvjerljivo je svladao splitski Mornar, 13:7. Briljirao je Maroje Šušić koji je za pobjednika postigao čak 8 golova.

ph_primorje_mladi_juniori__5_

Nagradu za najboljeg vratara dobio je Roko Markulin (Zadar 1952), dok je najboljim igračem proglašen Viktor Tončinić (Primorje EB).

ph_primorje_mladi_juniori__1_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...