[FOTO] Prvi opatijski trijumf ove sezone: Opatija u gostima pobijedila Grobničan

Autor: Portal Torpedo 09.10.2022

grobnican_opatija_mavrinci_2022__3_

Fotogaleriju pogledajte u nastavku teksta...

Mavrinci - U derbiju začelja 8. kola Druge lige, Opatija je na Mavrincima izborila svoju prvu ovosezonsku pobjedu, a Grobničan pod novim trenerom doživio ovosezonski treći domaći i ukupno - šesti poraz. Na stadionu 'Adelije Bebe Haramije' završilo je Grobničan - Opatija... 1-2.

grobnican_opatija_mavrinci_2022__1_

Bilo je svega na Mavrincima. Rani gol, poravnanje, najava preokreta, žestoki dueli, poneki sukob, ali na kraju balade. Crno-bijeli su na Liburniju s Grobnika otišli - s pobjedničkom pjesmom u autobusu.

Opatija je zaprijetila odmah. Prije isteka 1. minute ... Dino Curać obranio je pokušaj Goodnessa Ajayija. Ali... Opatijci vode, samo pet minuta kasnije. U 6' Kukoč i Pejanović slažu malonogometnu akciju kao pripremu za egzekuciju strijelca - Uroša Arsenijevića. Grobničan-Opatija... 0:1.

Nakon tri minute (9') Pejanović je pušten sam između dvojice grobničkih stopera pa Dino Curać opet mora spašavati da Crveni nakon manje od deset minuta ne budu dva gola u minusu. U 42' najtrofejniji igrač u povijesti Rijeke svoju je momčad, Opatiju, spašavao na drugoj strani - tri minute prije kraja poluvremena. Grobničan je na odmor mogao s 1-1, ali Prskalo fenomenalno skida pokušaje i Prtenjači i Bosančiću i Matkoviću. Majstor Prki... Vrhunski! Grobničan je u drugih 45 minuta ušao sa žestinom s kojom je okončao prvi dio i - nagrada je došla poslije 12 minute igre.

grobnican_opatija_mavrinci_2022__2_

Vezane pogreške opatijske obrane u 57' u postavljanju i čvrstini u ulasku u duel, Matković uzima loptu Kukoču, odlično ubacuje s desne strane, a na drugoj vratnici pravodobno utrčava i za poravnanje, 1-1, zabija Franko Bosančić, na oduševljenje vatrenih grobničkih tribina. Na njihovu žalost, jedva da su i sjeli nakon ovacija svojima, a Grobničan je ponovo kretao s centra. Tek dvije minute nakon Frankovog gola za 1-1, Goodness zabija za: 1-2. Ajayi, lijevo, mirno prima dodavanje Kašikovića, namješta si loptu na desnu nogu pa ju lijepo i odmjereno slijeva šalje loptu u suprotni Curaćev kut: Grobničan-Opatija... 1-2. Pet minuta poslije toga Nigerijac je mogao zabiti za 3-1, ali opet je vratar Curać bio spasitelj svoje momčadi. Na sve strane je frcalo u 76-oj minuti. Opatijac Nemanja Kašiković odgurava Grobničana Domagoja Prtenjaču koji pada na travnjak. Više od pola Crvene momčadi trči za Nemanjom, trener Stilinović ih pokušava uloviti i spriječiti u obračunu, a sudac Zdravko Fotivec iz Špičkovine na kraju daje žuti karton i Kašikoviću i Prtenjači i Stilinoviću te opatijskom treneru Čizmareviću... Na kraju, prvi liburnijski trijumf ove sezone: Grobničan - Opatija... 1-2. Predrag Stilinović nakon nekoliko se godina vratio na klupu. U Kupu je trijumfirao protiv Krka, a u prvenstvu: upisao poraz protiv momčadi koja dosad nije pobijedila - nikoga. U devetom kolu Stilinović i Grobničan idu u Slavoniju gdje ih čeka gostovanje kod Belišća, a Opatiji na Kantridu dolazi krapinski Zagorec.

pocket icon

U derbiju začelja Opatija pobjedila Grobničan

Više sa portala torpedo.media ...