[FOTO/VIDEO] Remi Rijeke i Elfsborga, u Švedsku po play-off EL

Autor: Nikola Cvjetović 08.08.2024

nk_rijeka_proslava_galesic

Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku...

Rijeka - Nogometaši Rijeke remizirali (1:1) su protiv švedskog Elfsborga u prvoj utakmici trećeg kola UEFA Europske lige. U sadržajnoj utakmici Bijele je koštala neopreznost nakon kornera u prvom poluvremenu kada su gosti poveli, Galešić je u 45. minuti vratio egal, ali u nastavku unatoč brojčanom prednosti nismo uspjeli doći do pogotka prednosti za uzvrat (15. kolovoza, 19 sati).

hnk_rijeka_elfsborg_2024__2_

Nogometaši Rijeke dobro su otvorili utakmicu, od prve minute pokazali gard momčadi koja želi prednost uoči uzvrata i to pokazivala otvaranjima prema naprijed. Nekoliko prodora po bočnim pozicijama rezultiralo je ubačajima iz kuta od kojih je najopasniji bio onaj iz 4. minute kada je Janković ubacio, a Smolčić na prvoj vratnici glavom pucao pored gola.

U 10. minuti Ivanović je dobio loptu na širokom prostoru i krenuo prema 16 metara Elfsborga pa pucao snažno i prizemno, ali Pattersson je odbio njegov pokušaj. U 22. minuti ponovo je Ivanović bio opasan, ovoga puta kao asistent Pašaliću koji je iskosa s desne strane gađao suprotni kut, ali nije bio precizan.

VIDEO

I kada se čekalo samo da obrana Šveđana kapitulira dogodio se hladan tuš. Elfsborg je dobio korner, Abdallai je natrčao na ubačenu loptu u visinu prve vratnice i pogodio iza nemoćnog Zlomislića – 0:1.

Rijeka je nakon toga ušla u nekoliko nervoznih minuta i prava je sreća da A. Zeneli u 28. minuti nije tražio najjednostavniji način kako savladati Zlomislića...

nk_rijeka_proslava__1_

Ipak, Bijeli su se probudili već minutu kasnije nakon novog dobrog pokušaja Ivanovića kojeg je Pettersson efektnom paradom izbio u korner. Iako nije bilo većih prilika do poluvremena Rijeka je imala inicijativu i napokon naplatila istu u drugoj minuti sudačke nadoknade. Najprije je Pašalić sjajno potegao iz slobodnog udarca, Pattersson odbio loptu koja je u nastavku akcije došla do Jankovića. Ovaj je osjetio da ima prostora za ulazak u kazneni prostor pa preciznim proigravanjem na vrhu peterca pronašao Galešića koji je u maniri pravog strijelca postavio nogu za izjednačenje – 1:1.

hnk_rijeka_elfsborg_2024__29_

Rijeka je drugo poluvrijeme otvorila dalekometnim pokušajem Pašalića prije nego je u 55. minuti strijelac pogotka za Elfsborg Abdullai dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Rijeka je nakon toga potpuno preuzela inicijativu, solidne prilike imali su Pašalić (59’), Fruk (61’, 74’), Janković (74’) i Butić (84’), ali činilo se nemogućim probiti gostujući bedem, dok je s druge strane Henriksson u drugoj minuti sudačke nadoknade pogodio gredu. A to znači da će odluka o putniku u play-off UEFA Europske lige biti donesena za sedam dana u Švedskoj.

Rijeka – Elfsborg 1:1

RIJEKA Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 4867. Sudac: Tasos Sidiropoulos (Grčka). Strijelci: 0:1 Abdullai (24’), 1:1 Galešić (45’). Crveni karton: Abdullai (55′).

RIJEKA: Zlomislić, Smolčić, Galešić, Radeljić, Čabraja (od 62’ Bogojević), Hodža (od 62’ Rukavina), Petrovič (od 73’ Selahi), Pašalić (od 73’ Butić), Fruk (od 81’ Majstorović), Janković, Ivanović.

ELFSBORG: Oettersson, Holmen, Henriksson, Yegbe, Hedlund, B. Zeneli, Baldursson (od 60’ Thomasen), Hult, Abdullai, Baidoo (od 78’ Qasem), A. Zeneli (od 46’ Frick).

pocket icon

NK Rijeka vs. Elfsborg

Više sa portala torpedo.media ...