[FOTO] Riječani bolji od Slaven Belupa

Autor: Nikola Cvjetović 14.07.2023

nk_rijeka_nk_slaven_belupo_2023_pripremna_rujevica__15_

Fotogaleriju s pripremne utakmice pogledajte u nastavku...

nk_rijeka_nk_slaven_belupo_2023_pripremna_rujevica__10_

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su Slaven Belupo 2:1 u pripremnoj utakmici odigranoj na stadionu HNK Rijeka. Riječani su se zaželjeli nogometa, svaki dobar potez bijelih nagrađen je pljeskom publike koja je u više navrata podignula atmosferu. Utakmica je krenula prilikom gostiju, udarac Dilana Ortiza glavom išao je ravno u vratara Labrovića.

nk_rijeka_nk_slaven_belupo_2023_pripremna_rujevica__11_

Rijeka je utakmica otvorila udarcem Obregona (9′) koji je u glavnoj minuti bio i tri minute kasnije kada je, nakon ubačaja iz kuta, udarcem glavom poslao loptu pored vratnice. Bijeli su prvu stopostotnu priliku stvorili u 21. minuti. Nakon lijepog prodora Janković je odigrao za Princea koji se našao oči u oči s vratarom Slaven Belupa, koji je u konačnici iz dvoboja izašao kao pobjednik. Gosti su prijetili u 30. minuti. Hoxha je odlično odložio za Mioča koji je pucao, a Labrović sjajno brani. Rijeka je povela u 32. minuti. Obregon je srušen u kaznenom prostoru, Prince je preuzeo odgovornost – 1:0.

Već u 35. minuti ponovo je Obregon u centru pažnje, napadač Rijeke srušen je na 18 metara. Banda je naštimao nišanske sprave i pogodio iz slobodnog udarca – 2:0. Raspoloženi Djouahra isprobao je udarac u 37. minuti, a dvije minute kasnije gosti su došli do pogotka. Nakon ubačaja s desne strane, Mioč je ostao sam u kaznenom prostoru Rijeke – 2:1. U 44. minuti lijep prodor Djouahre, ali udarac završava u bloku. Rijeka je drugi dio otvorila prilikom u 56. minuti. Udarac Djouahre zapeo je u bloku, lopta je došla do Gode koji je snažno potegnuo, ali nije bilo preciznosti.

Djouahra je bio posebno raspoložen, u 58. minuti novim opasnim udarcem zaprijetio je Slaven Belupu. U 72. minuti novi kazneni udarac za Rijeku. Ivanović je srušen u kaznenom prostoru. Grgić je preuzeo odgovornost, ali vratar Slaven Belupa “pročitao” je stranu i odličnom obranom sačuvao mrežu. Slaven je mogao do remija u posljednjim trenucima, udarac Mioča s crte je skinuo Radeljić.

nk_rijeka_nk_slaven_belupo_2023_pripremna_rujevica__4_
pocket icon

Riječani bolji od Slaven Belupa

Više sa portala torpedo.media ...