[FOTO/VIDEO] Rijeka – Hajduk 2:0 : Frigan i Marin odveli Rijeku do velike pobjede!

Autor: Marina Pauletić 16.04.2023

jadranski_derbi_rijeka_hajduk_2023_rujevic__5_

Rijeka je pogotke zabila u 9. i 75. minuti!

Rijeka – Na krilima gromoglasne podrške navijača Bijeli su ispraćeni na treće mjesto nakon Jadranskog derbija u kojemu su uvjerljivo nadigrali Hajduk s dva pogotka.

Igrači Rijeke poveli su veću u 9. minuti kada su Marin i Vukčević odigrali dupli pas na lijevoj strani, Vukčević je potom ubacio, a Frigan sjajno poentirao glavom povevši Rijeku u vodstvo.

Sljedeći napad na gol dogodio se u 20. minuti kada je Marin izveo korner, Dilaver je odlično pokušao škaricama, ali lopta je otišla pored gola. U 22. minuti odigrana je kontra Rijeke, Prince je ubacio oštro u pet metara, a malo je nedostajalo da Frigan pospremi loptu u mrežu.

jadranski_derbi_rijeka_hajduk_2023_rujevic__4_

Hajduk je prvu priliku propustio u 25. minuti. Nakon ubačaj Lovrencsicsa, Pukstas se našao u odličnoj situaciji, ali udarac je išao ravno u Labrovića. U 38. minuti Janković je povukao kontru i potegnuo s 25 metara, lopta je završila u bloku. U nastavku akcije Vukčević je okušao udarac s tridesetak metara.

Sljedeća prilika Hajduku se pružila u 39. minuti kada je Fossati izveo slobodan udarac na 18 metara nakon prekršaja nad Kalinićem. Ipak, lopta se odbila od živog zida nakon čega je Fossati snažno potegnuo iz odbijanca i „nokautirao“ Hodžu loptom.

U 49. minuti Dilaver je vratio Labroviću koji se našao u teškoj situaciji. Vratar Rijeke izbio je loptu koju je blokirao Pukstas, ali srećom odbijanac je otišao pored gola. Hodža je u 53. minuti povukao kontru i proigrao Marina koji je pucao s 15 metara, ali Lučić je obranio udarac. U 58. minuti, Prince je uzeo loptu i gurnuo za Jankovića, ali udarac sa 16 metara od bloka je otišao u korner.

jadranski_derbi_rijeka_hajduk_2023_rujevic__2_

Minutu kasnije Frigan je izveo korner, Galešić je prebacio loptu, a Vukčević na drugoj vratnici nije dobro zahvatio loptu glavom. U 66. minuti dogodi se ubačaj pred gol – Benrahou je snažno potegnuo, ali je Labrović sjajnom reakcijom zaustavio udarac. Nakon jednog odbijanca u 70. minuti Pukstas je ostao sam i poentirao za Hajduk, ali je gol poništen zbog zaleđa Awaziema.

U 75. minuti Rijeka zabija drugi pogodak! Banda je sjajno proigrao Grgića koji je oštro ubacio, a Marin poentirao!

Sljedeći napad Rijeke odigrao se u 89. minuti ubacivanjem Jankovića, no Banda je pucao preko gola. U 90. minuti Hodža je progirao Grgića koji je odlično prevario braniča, ali Awaziem je blokirao udarac.

Igrale su se tri minute sudačke nadoknade, nakon čega je pobjeda Rijeke i službeno bila zapečaćena. Rijeka sada ima dva boda više od Varaždina i Osijeka.

VIDEO

pocket icon

Rijeka na Rujevici dočekala Hajduk: Sjajna atmosfera na Jadranskom derbiju

Više sa portala torpedo.media ...