[FOTO] Rijeka – Ukrajina: Rujevica je večeras bila obojana u plavo-žutu boju

Autor: Nikola Cvjetović 18.05.2022

favbet_ukraijna_nk_rijeka_nogomet__4_

Stadion je bio obojan u plavo-žutu boju koja krasi ukrajinsku zastavu, a ukrajinsku himnu prepunu emocija uoči utakmice izvela je Svitlana Tarabarova. S nogometašima Rijeke i Ukrajine na travnjak su izašli mališani Nikita i Andrii koji su svoj dom u Ukrajini zamijenili Rijekom.

Rijeka - Hrvatski nogometni klub Rijeka i reprezentacija Ukrajine odigrali su u srijedu humanitarnu utakmicu. Nogomet je ovoga puta bio pomalo u drugom planu, iako na travnjaku nije nedostajalo želje i trke za dokazivanjem, naglasak je ipak bio na humanitarnoj noti.

favbet_ukraijna_nk_rijeka_nogomet__1_

Uoči početka utakmice na travnjak stadiona HNK Rijeka izašli su Darijo Srna i Igor Jovičević umotani u ukrajinsku zastavu zahvalivši se svima na podršci poslavši ujedno poruku podrške svima u Ukrajini.

– U ime Ukrajine želim se zahvaliti Rijeci i cijeloj Hrvatskoj na pomoći. Slava Ukrajini. Ukrajina je Europa – rekao je nekadašnji hrvatski reprezentativac Darijo Srna.

Stadion je bio obojan u plavo-žutu boju koja krasi ukrajinsku zastavu, a ukrajinsku himnu prepunu emocija uoči utakmice izvela je Svitlana Tarabarova. S nogometašima Rijeke i Ukrajine na travnjak su izašli mališani Nikita i Andrii koji su svoj dom u Ukrajini zamijenili Rijekom.

favbet_ukraijna_nk_rijeka_nogomet__3_

– Drago nam je da smo imali priliku ugostiti reprezentaciju Ukrajine i hvala svima koji su došli na utakmicu i podržali nas u ovoj humanitarnoj akciji, rekao je Luka Ivančić, generalni direktor HNK Rijeka.

Više od dvije tisuće Riječana, ali i Ukrajinaca, pokazalo je veliko srce i svojim dolaskom na stadion HNK Rijeka i na taj način dalo potpori Ukrajini i njezinoj reprezentaciji koja se nalazi u Ljubljani na pripremama pred nadolazeće utakmice.

Iako je rezultat ostao u drugom planu, ostalo je zabilježeno da je utakmica okončana remijem (1:1), a pogotke su postigli Garmaš (24′) za Ukrajinu i Drmić (37′) za Rijeku.

Na kraju se stadionom zaorio pljesak i skandiranje: Ukrajina, Ukrajina!

favbet_ukraijna_nk_rijeka_nogomet__5_

Rijeka – Ukrajina 1:1

Stadion HNK Rijeka na Rujevici.
Gledatelja: 2.200.
Sudac: Ivan Bebek.
Pomoćnici: Balen i Kezele (svi Rijeka).
Strijelci: 0:1 Garmaš (24′), 1:1 Drmić (37′)

RIJEKA: Zlomislić, Solano (od 72′ Posinković), Čestić, Krešić (od 60′ Stojković), Bodetić (od 81′ Dujmović), Stanić (od 81′ Burčul), Selahi (od 46′ Lepinjica), Murić (od 46′ Ampem), Vuk (od 60′ Obregon), Bušnja (od 46′ Pavičić), Drmić (81′ Coupland).

UKRAJINA: Buščan, Konoplja, Bondar, Kačaraba, Sirota, Sidorčuk, Garmaš, Zubkov, Bujalski, Sikan, Dovbik. Još su igrali: Riznik, Bjesjedin, Šankov, Mudrik).

pocket icon

Rijeka i reprezentacija Ukrajine odjmerili snage u humanitarnoj utakmici

Više sa portala torpedo.media ...