[FOTO] Rijeka i Šibenik odigrali susret bez pogodaka - Bijeli propustili veliki broj prilika

Autor: Nikola Cvjetović 18.09.2022

nk_rijeka_nk_sibenik_rujevica_2022__2_

Nogometaši Rijeke i dalje će čekati svoju prvu domaću pobjedu ove sezone, iako su bili znatno bolji protivnik i stvorili jako puno šansi, posebice u prvom dijelu...

Rijeka - Rijeka i Šibenik odigrali su utakmicu 10. kola SuperSport HNL bez golova. Domaći igrači prekinuli niz od četiri susreta u kojima su upisali poraze stoga ovaj bod na kontu domaće momčadi daje nadu da se stvari 'idu nabolje'.

nk_rijeka_nk_sibenik_rujevica_2022__3_

Rijeka je odigrala vjerojatno najboljih 45 minuta u prvom poluvremenu ove sezone, ali u konačnici veliki niz propuštenih prilika i dva poništena gola zbog zaleđa donijela samo samo jedan bod. U konačnici, uz dobru igru, pozitivna stvar je i činjenica da su bijelu pobjegli sa začelja ljestvice koje sada drži Gorica uz napomenu da sastav iz Velike Gorice ima i utakmicu manje.

Nakon početnog ispitivanja snaga, u sedmoj minuti prva velika prilika za Rijeku. Selahi je sjajno oduzeo loptu i precizno proigrao Djuričina koji se sjurio prema golu. Obregon je dolazio iz drugog plana, Djuričin je krenuo prema golu i našao se u odličnoj prilici, ali udarac je obranio Rogić.

Šibenika odgovorio pokušajima Čanadija u 9. i 11. minuti, a u 19. minuti nova lijepa akcija Rijeke. Prince je ušao u kazneni prostor i proigrao Djuričina čiji je udarac otišao pored gola. U 26. minuti Selahi je odličnom dugom loptom proigrao Obregona, koji se u pratnji stopera izborio za poziciju, ali previše je oklijevao i na kraju je lopta završila u gol autu.

Nova prilika stigla je samo minutu kasnije. Vukčević je sjajno proigrao Princea koji se sjurio u kazneni prostor i pokušao proigrati Djuričina koji je dolazio sam na drugoj vratnici. Obrana Šibenika kratko je odbila loptu, natrčao je Grgić ali nije dobro zahvatio loptu i udarac s 14 metara otišao je preko gola.

Obregon nije bio precizan ni u 41. minuti, a najveću priliku prvog dijela propustio je Djuričin u sudačkoj nadoknadi. Prije te prilike Grgić je ubacio iz auta u kazneni prostor, lopta je na kraju došla do Prince koji puca s 15 metara, Rogić odlično obranio.

Uslijedio je ubačaj Pavlovića iz kornera, lopta je u gužvi došla do Djuričina koji je ostao sam na nekoliko metara od gola, ali udarac napadača Rijeke obranio je Rogić. Rijeka je bila konkretnija u nastavku, a Šibenik je čekao svoju priliku iz kontre. U 66. minuti Djuričin je probao s dvadesetak metara, lak posao za Rogića. U 68. minuti odličan dupli Obregona i Djouahre, uslijedio je ubačaj, ali lopta je prošla iza leđa Vučkića. Grgić je vratio loptu u kazneni prostor Šibenika, natrčao je Selahi na 16 metara, ali nije dobro zahvatio loptu. Rijeka je priliku imala i u 83. minuti, Selahi je ostao sam na 16 metara, veznjak Rijeke je ciljao, udarac je otišao pored gola. Šibenik je cijelo vrijeme čekao svoju priliku iz kontre, gosti su propustili bolje odigrati u nekoliko situacija, ali zato su stigli blizu pobjede u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon ubačaja iz slobodnog udarca, lopta se odbila do Dolčeka koji je potegnuo, ali vratnica je spasila Rijeku.

Naredna dva tjedna reprezentativna je pauza na kojoj će trener Cosmi imati više vremena upoznati, ali i uigrati igrače koji su mu na raspolaganju s obzirom na to da je pred domaćim igračima na rasporedu Jadranski derbi.

Sudac: Fran Jović (Zagreb). Pomoćnici: Radić i Pušić. Četvrti sudac: Pečarić. VAR: Zebec. AVAR: Crnčić. Delegat: Trampus.

nk_rijeka_nk_sibenik_rujevica_2022__4_

RIJEKA: Labrović – Vlasenko, Krešić, Vukčević – Grgić, D. Pavlović (od 58. Djouahra - (od 80. Simčić -)), Selahi, Hodža (od 80. Alvarez), Ampem – Obregon, Djuričin (od 66.Vučkić).
Trener: Serse Cosmi

ŠIBENIK: Rogić – Perić, M. Matić, Mesa (od 42. Kvesić) – Arai, Salomon, Rak (od 52. Dolček), B. Matić, Mina – Čanadi (od 52. Čop) – Delić (od 87. Franco).Trener: Damir Čanadi

Veliku fotogaleriju s Rujevice pogledajte u nastavku...

Uskoro opširnije...

pocket icon

Rijeka i Šibenik odigrali susret bez pogodaka

Više sa portala torpedo.media ...