[FOTO/VIDEO] Rijeka u drugom poluvremenu potopila Goricu za povratak na vrh tablice

Autor: Nikola Cvjetović 21.04.2024

nk_rijeka_nk_gorica_kolaz_2024

Veliku fotogaleriju koju uskoro proširujemo pogledajte u nastavku teksta....

Rijeka - Dugo je Rijeci trebalo da zatrese mrežu gostiju, ali u 68' se utakmica prelomila. Pašalić je ubacio s desne strane, a Pjaca je fantastičnim udarcem glavom iz jako teške pozicije od travnjaka pogodio mrežu za 1:0. Dvije minute kasnije, nakon velike gužve i puno odbijanaca Mirko Marić spretno skreće loptu u mrežu za 2:0. U 98' Marić je povukao polukontru pa sjajno osjetio ubacivanje Gode iz drugog plana. Udarac s 15-ak metara završio je u gornjem desnom kutu.

nk_rijeka_nk_gorica_2024__18_

No, krenimo redom... Nogometaši Rijeke pobijedili su Goricu rezultatom 3:0 u 31. kolu SuperSport HNL-a i obranili prednost ispred DInama na vrhu prvenstvene ljestvice. Nakon prvog poluvremena u kojem je Rijeka dominirala i pucala (Bijeli su imali deset udaraca prema golu Banića), ali i Gorica znala pokazati zube kada se pokazala prilika, u nastavku je goste otpuhala nevera s Kvarnera. Zamjene koje je napravio trener Željko Sopić pokazale su se punim pogotkom, Marić upisao pogodak i asistenciju, Pjaca sjajnom reakcijom načeo goste, a pobjedu potvrdio vrijedni Goda svojim novim pogotkom. Rijeka je ostvarila sedmu uzastopnu prvenstvenu pobjedu, Pjaca i Marić vratili se golovima, a razdragani navijači zadovoljno klicali svojim junacima na travnjaku.

VIDEO

Utakmicu je prilikom otvorila Gorica udarcem Solde iskosa s lijeve strane u 2. minuti, sličnu situaciju u 8. imao je i Mitrović nakon ubačaja Štigleca, dok se sve ostalo događalo uglavnom ispred Banićevog gola. U 7. minuti Obregon je pucao u vanjski dio mreže, Pašalić je u 16. pucao preko gola, pa u 18. Fruk s 20-ak metara iz slobodnog udarca pucao u živi zid.

U 19. minuti lijepu priliku imao je Hodža, nakon što mu je Petrovič podvalio loptu, ali iz voleja nije bio precizan. Najbolju situaciju u prvom poluvremenu Rijeka je imala u 22. minuti kada je nakon duge akcije Obregon odložio loptu za Fruka čiji je udarac s 20-ak metara otišao zamalo pored vratnice. Uz još poneki pokušaj koji nije bio prijetnja (Pašalić 29’, 42’, Janković 45’) do poluvremena je pucao i Mitrović (40’) čiji je udarac blokirao Goda, prije nego je Hodža uzvratio na drugoj strani, ali loptu ubačenu od Gode skrenuo je nedovoljno da bi prevario Banića.

nk_rijeka_nk_gorica_2024__23_

Iako je Rijeka imala čak deset udaraca prema golu gostiju u prvom poluvremenu rezultat se nije promijenio.

U drugo poluvrijeme Rijeka je ušla još odlučnije i agresivnije, Ivanović je odmah zamijenio Jankovića, nakon sedam minuta Pjaca i Marić su ušli za Hodžu i Obregona i težište igre prebačeno je pred Banića. U 54. minuti Goda je ubacio za Marića koji je glavom pucao u blok Leša, pa u 57. nakon novog ubačaja Gode Ivanović glavom pogodio gredu. U 62. minuti, nakon slobodnog udarca Fruka, Banić je istrčao u prazno pa Galešić pucao preko glave, ali loptu je na gol liniji u korner odbio Maloča.

I onda se u 67. minuti dogodio ključni trenutak. Marco Pašalić dobio je loptu na desnoj strani, malo vagao, pa na drugoj vratnici Marko Pjaca u padu, glavom, pogodio mrežu Gorice – 1:0.

nk_rijeka_nk_gorica_2024__26_

U 75. minuti Pašalić je iskosa pucao ravno u Banića, a sve kao uvod u drugi pogodak Bijelih. Slobodan udarac izveo je Fruk, na odbijenu loptu na 30-ak metara natrčao je Petrovič koji je uputio prizemni udarac. Na putu lopti se našao Mirko Marić koji je postavio nogu i skrenuo loptu iza Banića za 2:0.

Konačni rezultat u 89. minuti postavio je Bruno Goda. Marić je povukao polukontru pa pričekao da se Goda ubaci iz drugog plana. Sjajno ostavljena lopta na 15-ak metara i efektna završnica lijevog beka bili su točka na “i” sjajne riječke predstave – 3:0.

nk_rijeka_nk_gorica_spot__7_

Neposredno pred početak susreta na travnjaku je ekipa Pro rec studia snimala kadrove za novu navijačku himnu na čakavštini „Za Rijeku navijan“ koju izvodi Puhački orkestar Lovran i njihovi brojni prijatelji: Duško Jeličić – Dule, Mauro Staraj, Nikolina Tomljanović, Alen Polić, Nevia Rigutto, Francesco Squarcia, Nino Načinović, Zoran Ban, Martina Majerle, Joso Butorac, Vivien Galetta, Voljen Grbac, Zoran Prodanović – Prlja, dr. Boris Nemec, Irena Grdinić, Mario Battifiaca, Jozefina, Branko Fućak, Davor Jurkotić, Alen Liverić, Tamara Brusić, Mate Jurić, Pino Kovačević, Tina Vukov i Damir Kedžo. Autor glazbe i teksta je Robert Pilepić, a aranžman je djelo Andreja Baše.

pocket icon

Rijeka – Gorica 3:0, uraganski nastavak za sedmu HNL pobjedu u nizu

Više sa portala torpedo.media ...