[FOTO] Rukometaši Zameta ostvarili prvu premijerligašku pobjedu

Autor: Nikola Cvjetović 15.09.2024

rk_zamet_otvorenje_sezone_2024

U utakmici 2. kola Paket24 Premijer lige – lige A pobijedili su pred domaćom publikom u odličnoj atmosferi europski Poreč rezultatom 27:24.

rk_zamet_trener_2024

Rijeka - Rukometaši Zameta ostvarili su pobjedu u prvoj premijerligaškoj utakmici u zametskoj dvorani. U utakmici 2. kola Paket24 Premijer lige – lige A pobijedili su europski Poreč rezultatom 27:24. Do pobjede su stigli u sjajnoj atmosferi pred 600 gledatelja. Uzbudljiv derbi započeo je laganom dominacijom Poreča, Zamećani su se u prvom poluvremenu puno trošili samo kako bi dostigli goste. Međutim, vratar Poreča David Vladić svaki put kada bi se domaćin približio i imao priliku za izjednačenje, obranom je sačuvao prednost Porečana. Tako su gosti na poluvremenu imali dva pogotka više (12:14).

rk_zamet_ilustracija_2024_1

U drugom poluvremenu uslijedila je prava bitka. Rukometaši Zameta postižu dva pogotka na otvaranju i prvi put stižu do izjednačenja u 32. minuti. Gosti odgovaraju na isti način i čuvaju prednost. Tada su gosti došli u potpunu "blokadu", a Zamet na krilima Luke Mrakovčića i Tina Tomljanovića postiže pet uzastopnih pogodaka i dostiže za goste nedostižnu prednost. Tin Tomljanović bio je prvo ime derbija s 9 postignutih pogodaka, Damir Vučko postigao je 6, a Luka Mrakovčić pet za prvo slavlje povratnika u Premijer ligu.

rk_zamet_ilustracija_2024-37564

U poluvremenu utakmice održan je "Dogma Handball Animation", gdje su mali rukometaši sudjelovali u zabavnoj sportskoj igri, a odrasli su se natjecali u gađanju na gol. Najbrži i najspretniji među najmlađima osvojili su vrijedne nagrade dok je sretnik među odraslima kući ponio LED televizor zahvaljujući sponzoru Dogma nekretnine. Plesna skupina Porto Ri dodatno je razveselila gledatelje svojim nastupom tijekom poluvremena.
Zamećani su pobjedu proslavili uz gromoglasnu podršku navijača koja ih je pljeskom otpratila u svlačionicu, uz efekte koji su u dvoranu Zamet donijeli dašak spektakla najvećih rukometnih predstava Europe.

pocket icon

Rukometaši Zameta upisali pobjedu protiv Poreča

Više sa portala torpedo.media ...