[FOTO] Rijeka - Lokomotiva 2:0: Bijeli službeno u utrci za Europu!

Autor: Marina Pauletić 27.04.2023

nk_rijeka_nk_lokomotiva_rujevica_2023__33_

Podsjetimo, nogometaši Rijeke trebali su pobijediti Lokomotivu kako bi na ljestvici ostali ispred Osijeka koji sada broji 42 boda.

Rijeka – HNK Rijeka i NK Lokomotiva Zagreb danas su na Rujevici odigrali posljednju utakmicu 31. kola Hrvatske nogometne lige na kojoj su se Bijeli velikom pobjedom učvrstili na trećem mjestu!
Prvo poluvrijeme nije donijelo preveliko uzbuđenje, lopta je bila u nešto većem posjedu Bijelih, ali obje su momčadi imale gotovo isti broj pokušaja pucanja na gol. Igrale su se dvije minute sudačke nadoknade prije nego što je sudac Duje Strukan označio kraj prvog dijela.

nk_rijeka_nk_lokomotiva_rujevica_2023__35_

Drugo je poluvrijeme počelo u sličnom tonu, a onda su Riječani slavili kada se nakon ubačaja iz slobodnog udarca lopta odbila do Smolčića, čiji je udarac u 65. minuti u mrežu pospremio Matija Frigan. Dvije minute kasnije, prava euforija: nakon nove akcije i udarca, lopta je pogodila u leđa Smolčića u kaznenom prostoru Lokomotive, odbila se do Libera koji je sjajno vanjskom poentirao! Rijeka je tako u 67. minuti vodila s dva gola razlike!

nk_rijeka_nk_lokomotiva_2023_n__1_

Pri kraju utakmice odlučeno je kako će se igrati još dvije minute sudačke nadoknade u kojima je Lokomotiva imala odličnu priliku – Krivak je pucao i pogodio Kulenovića.

Podsjetimo, nogometaši Rijeke trebali su pobijediti Lokomotivu kako bi na ljestvici ostali ispred Osijeka koji sada broji 42 boda. Rijeka ima 44, ispred nje je Hajduk s 58 bodova te Dinamo sa 70 bodova. Prve tri momčadi imaju priliku plasirati se u Europu.

pocket icon