[FOTO/VIDEO] Derbi della Učka pripao Rijeci - Fruk i Goda slomili Istru i učvrstili prvo mjesto na tablici

Autor: Nikola Cvjetović 14.04.2024

nk_istra_nk_rijeka_drosina_2024__10_

Veliku fotogaleriju, koju uskoro proširujemo, pogledajte u nastavku...

Pula - Nogometaši Rijeke pobijedili su Istru 1961 rezultatom 2:0 u 60. međusobnom ogledu ove dvije momčadi i osvojili tri vrijedna boda u utrci za naslov prvaka! Toni Fruk u prvom i Bruno Goda u drugom poluvremenu potvrdili su šampionske ambicije, ali još jednom obol pobjedi dala je cijela momčad. Od Nediljka Labrovića, koji je šestom uzastopnom utakmicom bez primljenog pogotka produžio svoj niz na 540 minuta, do Dejana Petroviča koji je po ulasku s klupe svojom asistencijom usmjerio riječki brod prema važnoj pobjedi.

toni_fruk_hnk_rijeka_

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku Istre 1961, osim u onom dijelu koji se odnosi na rezultat. Jer domaćin je u utakmicu ušao s “nožem u zubima”, odlučno, čvrsto, oštro i beskompromisno u borbi za svaku loptu. Rijeka nije odmah pronašla odgovor za takvu igru pa su Ekong i Filet kreirali puno opasnosti ispred Laborvića, ali srećom po Bijele, izuzev jednog udarca Fileta iz okreta, niti jedna od tri, četiri obećavajuće situacije nije išla u okvir gola.

nk_istra_nk_rijeka_drosina_2024__16_

Rijeka je pored agresivne Istre 1961 imala problema u organiziranju napada, domaćin je stajao blizu ofenzivcima u svakom duelu sve do 30. minute kada je Marić sjajnim pasom probio domaći blok, Pjaca se s lijeve strane sjurio u kazneni prostor, a Fruk, kada je lopta došla do njega, s 11-12 metara, zakucao loptu iza Majkića – 0:1.

nk_rijeka_slavlje_istra_goda__2_

Ipak, trener Sopić reagirao je odmah na poluvremenu, u igru je ušao Hodža kako bi uspostavio ravnotežu na sredini terena i Rijeka je uspostavila stabilnost, osigurala prilaze Labroviću i čekala priliku za konačni udarac pulskim ambicijama da neporaženi izađu iz susjedskog derbija. Dobre reakcije igrača s klupe i podrška Armade s južne tribine bili su vjetar u leđa Labroviću i društvu koje je priliku za zadati konačni udarac domaćinu dočekala u 84. minuti kada je Dejan Petrovič izveo udarac iz kuta, a Bruno Goda se naklonio na drugoj vratnici za 0:2 i potvrdio veliku pobjedu Rijeke u prvenstvenoj utrci.

Nakon toga čekao se još samo posljednji zvižduk Darija Bela i fešta s brojnim navijačima mogla je početi. U idućem kolu gost stadiona HNK Rijeka bit će Gorica.

Uskoro opširnije...

VIDEO

pocket icon

Derbi della Učka - Rijeka vodi protiv Istre

Više sa portala torpedo.media ...