[FOTO/VIDEO] Hrvatski olimpijski dan u PGŽ-u: Platak i Bazeni Kantrida ugostili brojne sportaše

Autor: Nikola Cvjetović 10.09.2022

hrvatski_olimpijski_dan_bazeni_kantrida__6_

Kako je proteklo podizanje olimpijske zastave, službeno otvorenje te demonstracije sportova pogledajte u priloženom video isječku...

hrvatski_olimpijski_dan_bazeni_kantrida__17_

Rijeka / Platak - Hrvatski olimpijski dan održao se ove subote na dvije lokacije, na Platku i Bazenima Kantrida. U sklopu programa ove godine održano je prezentacija 17 sportova, a prema riječima predsjednice Riječkog sportskog saveza Dorotee Pešić Bukovac, nakon niza godina održavanja manifestacije na Korzu odlučili su se za promjenu lokacije.

hrvatski_olimpijski_dan_bazeni_kantrida__7_

„Uz Platak gdje će se odvijati jedan dio programa, za drugu lokaciju odabrani su Bazeni Kantrida kako bi i sportaši vodenih sportova dobili priliku za prezentaciju svojih aktivnosti što na Korzu nije bilo moguće“, rekla je Pešić Bukovac i dodala kako će uz vodene na Bazenima biti održana i demonstracija borilačkih sportova.

hrvatski_olimpijski_dan_bazeni_kantrida__8_

Program na Bazenima Kantrida počeo je u 10 ujutro podizanjem olimpijske zastave, nakon čega su održane demonstracije plivanja, daljinskog plivanja, ronjenja, sinkroniziranog plivanja, vaterpola, skokova u vodu, boksa, juda, karatea, kenda i teakwandoa.

Obilježavanjem Hrvatskog olimpijskog dana na Platku se održao program koji je bio pravi rekreacijsko – sportski spektakl, a usprkos najavi lošeg vremena manifestacija je okupila veliki broj sudionika koji su već u ranim jutarnjim satima pohrlili na Platak. I, nisu pogriješili! Vrijeme je bilo savršeno za boravak u prirodi – sunčano s temperaturom koja je daleko od vrućina na koje smo navikli ovog ljeta i koja je bila idealna za održavanje planiranih aktivnosti kojih je bilo doista puno.

hrvatski_olimpijski_dan_bazeni_kantrida__11_

Hrvatski olimpijski dan na Platku započeo je svečanim podizanjem olimpijske zastave te intoniranjem olimpijske himne nakon koje su prigodne riječi okupljenima uputili predsjednik Saveza saveza sportske rekreacije "Sport za sve" PGŽ Mladen Pokrajčić, izaslanica župana primorsko – goranskog i tajnica Zajednice sportova PGŽ Katja Luketić te u ime HOO Hrvoje Balen, direktor ureda za programe sporta na lokalnoj razini. Svi su oni pozdravili okupljene, ali i ovakve projekte te poželjeli što više ovakvih susreta koji propagiraju zdrav život.

platak_olimpijski_dan_festival_sportske_rekreacije_2022__3_

Na Platku se okupio doista veliki broj sudionika svih generacija te je festival još jednom potvrdio kako je nucleus promocije i realizacije rekreacijsko – sportskih događanja na ovom području. Predvođeni voditeljskim bravurama Dražena Turine Šajete te ritmom kojeg je tijekom cijelog trajanja događanja davao DJ Luca Montecchi, sudionici su se uključivali u programe po svom ukusu i mogućnostima, a svi su programi privukli brojne sudionike. Nakon zagrijavanja kojeg je vodio popularni Mario Mlinarić, na svoje su rute krenuli nordijski hodači, planinari i biciklisti, a ostali su se uključivali u brojne sadržaje u samom središtu Platka. Igrala se odbojka na pijesku, košarka, šah, rukomet, a brojni su se uključili i u atletiku te streličarstvo, okušali u jahanju konja, dok je posebno atraktivna bila prezentacija skijaškog trčanja.

platak_olimpijski_dan_festival_sportske_rekreacije_2022__2_

Na posebnim punktovima su se predstavili i Društvo Crvenog križa PGŽ, Hrvatski zavod za javno zdravstvo programom ""Živjeti zdravo", a Hrvatska olimpijska akademija je održala olimpijske radionice za djecu. GSC Platak je ponudio "Dan otvorenih vrata" pa su svi zainteresirani po promotivnim cijenama uživali u korištenju sportskih terena, vožnji bicikala i autića na pedale, skakanju na trampolinu, disk golfu i tubingu.

Kako je proteklo podizanje olimpijske zastave, službeno otvorenje te demonstracije sportova pogledajte u priloženom video isječku...

VIDEO

pocket icon

Hrvatski olimpijski dan u PGŽ-u: Platak i Bazeni Kantrida ugostili brojne sportaše

Više sa portala torpedo.media ...