[FOTO/VIDEO] Lucija Vukušić brza u najbržoj disciplini

Autor: Marin Aničić 12.05.2023

lucija_vukusic_ski_klub_rijeka_2023__1_ Lucija Vukušić

Viceprvakinja Hrvatske u super G-ju u svojoj uzrasnoj kategoriji govori o naglom usponu u skijaškom sportu, trudu kojeg ulaže i željama.

Rijeka - Super G je njezina omiljena disciplina, a iako skijanje trenira svega dvije godine, ostvarila je vrlo zapažene rezultate. Lucija Vukušić, viceprvakinja je Hrvatske koja se okitila i brončanom medaljom u utrci Nordis Kup u Super G-u. Članica Ski kluba Rijeka skijati je počela sa šest godina, a već dvije godine, zajedno s klupskim kolegama sudjeluje na utrkama u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini…

lucija_vukelic_skijanje_2023__3_ Lucija na postolju

-- Konkurencija su mi cure koje treniraju puno duže, imaju puno više treninga, rade i s privatnim trenerima, pa ovaj svoj rezultat smatram velikim uspjehom. Super G je disciplina između spusta i veleslaloma kod kojih se razvijaju velike brzine, što ne znači da treba i tehnički dobro odvoziti, objašnjava Lucija.

Koliko ulaže truda u ono čime se bavi govori i podatak da kada nije na skijaškoj stazi u Italiji ili Austriji odrađuje treninge u teretani.

lucija_vukelic_skijanje_2023__4_

-- Kad smo na skijaškim treninzima dižemo se jako rano, u 6 ujutro. Već u sedam idemo na trening s dva para skija, štapovima i opremom u ruksaku. Treniramo otprilike 5 - 6 sati bez obzira na vremenske uvjete – hladnoću, snijeg, maglu. Nakon treninga vrijeme provodimo u apartmanima, ručamo, imamo kratak odmor i onda slijedi kondicijski trening. Radim i suhe treninge koji mi pomažu kod snage i izdržljivosti. Skijanje je super sport, uživam u njemu, ali je jako zahtjevan pa treba stalno trenirati. Kada nisam na snijegu, preostali dio godine, onda treniram dva do tri puta tjedno u "Malom Gym-u" u Rukavcu kod trenerice Slađane. Tu radim na snazi i izdržljivosti, a ostale dane trčim. Često trčim s tatom u šumi, na Lisini i na Učki, a jako volim otići na Land Art stazu, kazala je Lucija.

lucija_vukusic_ski_klub_rijeka_2023__4_

Lucija je svjesna da je pred njom još dug put do uspjeha. Želje i ciljevi su zacrtani, ali za sada o tome ne želi govoriti.

-- Skijanje je individualni sport pa mi ponekad bude teško jer mi se čini da sve ovisi o meni. Međutim, tu su moji roditelji, kolege iz tima, treneri bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. U školi imaju puno razumijevanja za moje izostanke. Sport je jako skup pa mi gotovo sve financiraju roditelji, a klub pomaže u opremi i drugim stvarima koliko god može. Koristim priliku da se svima njima zahvalim kao i sponzorima koji su mi puno pomogli, zaključila je Vukušić.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...