[FOTO/VIDEO] Riječani proslavili titulu prvaka 1. HMNL, Dalibor Radusin Malac ispraćen ovacijama i velikim aplauzom

Autor: Nikola Cvjetović 21.03.2024

hmnk_rijeka_radusin_proslava_trsat

Kako je protekla riječka futsal večer provjerite u velikoj fotogaleriji i video prilogu...

hmnk_rijeka_proslava_titule_dalibor_radusin_malac_2024__56_

Rijeka - Otkazivanje nedjeljnog susreta od strane gostiju iz Broda nije uspjelo pokvariti veliku riječku futsal feštu koja je osim proslave titule prvaka 1. HMNL imala i dva oproštaja, ali i najslađu predaju pehara kojom je okončan sinoćnji susret. Naime, dok dočekaju službeni pehar, mališani i odgojiteljice iz kastavske Halugice izradili su pehar i uručili ga igračima. Posebno emotivna jučerašnja utakmica bila je i za riječku futsal legendu, Dalibora Radusina Malca koji se i službeno oprostio od igračke karijere, kao i za delegata Vojislava Aladžića. Malca je riječka publika punoj Dvorani mladosti nagradila skandiranjem imena te glasnim i dugim aplauzom, ništa slabije nisu prošli ni Lindon Selahi, Ivan Smolčić, Emir Dilaver, Stjepan Radeljić i Željko Sopić koji su s tribina pratili jučerašnji susret.

hmnk_rijeka_proslava_titule_dalibor_radusin_malac_2024__60_

Iako je najavljena prijateljska utakmica, sam susret je protekao u vrlo borbenoj atmosferi, a riječki futsal junaci pružili su sjajnu partiju protiv FC Dobovec koji spada u sam vrh europskog futsala. Susret koji je završio 2:2 ponajprije je bio sjajan test za izabranike Duje Maretića koji će slijedeće sezone zaigrati u najvišem razredu hrvatskog futsala. Višestruki slovenski prvaci nisu pokazali previše razumijevanja za feštarsku atmosferu na Trsatu te su prvi zatresli mrežu pogotkom Cesareca u 2'. Kamauli je izjednačio u 17', da bi gosti ponovo stigli u vodstvo preko Duščaka u 29'. Za konačnih 2:2 poentirao je Manestar u 33'.

hmnk_rijeka_proslava_titule_dalibor_radusin_malac_2024__32_

- Ponosni na igrače i stožer, ponosni na naše sugrađane koji su u srijedu kasno navečer na jednoj prijateljskoj utakmici došli u ovakvom broju, ponosni na našu Armadu koja je opet navijala cijelu utakmicu bez ijedne zapaljene baklje ili bilo kojeg drugog incidenta, ponosni na pehar koji su nam pripremili mališani i tete iz vrtića. Jučer smo po prvi puta ove sezone mi bili ti koji su outsideri na papiru, pogotovo bez dva ponajbolja igrača Sutona i Grbića koji su ovu utakmicu preskočili bez ozljeda, ali u jednoj natjecateljskoj utakmici visokog ritma pokazali smo da imamo potentnu mladost i da uz par ciljanih kvalitetnih pojačanja imamo pravo pucati na sam vrh. Gostima iz Slovenije se zahvaljujemo na dolasku u nadi da će ubrzo ovo biti dvoboj UEFA Lige prvaka.

VIDEO

pocket icon

Riječani proslavili titulu prvaka 1. HMNL, Dalibor Radusin Malac ispraćen ovacijama i velikim aplauzom

Više sa portala torpedo.media ...