[FOTO/VIDEO] Rijeka pobijedila Honved u generalki pred nastavak prvenstva

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 13.01.2023

Rijeka_Honved_pripremna_utakmica__16_

Bijeli su na domaćem travnjaku zasluženo došli do pobjede (2:0), koja je u konačnici mogla biti i uvjerljivija.

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su Honved 2:0 u posljednjoj pripremnoj utakmici pred nastavak prvenstva. Bijeli su na domaćem travnjaku zasluženo došli do pobjede, koja je u konačnici mogla biti i uvjerljivija.

Rijeka_Honved_pripremna_utakmica__11_

U šestoj minuti Lukić je ušao iza obrane Rijeke i izbio pred gol, ali udarac nije bio precizan.

U 15. minuti Lukić je ovaj put imao dobru poziciju nakon ulaska s lijeve strane, ali udarac ponovo nije bio precizn.

Rijeka je uzvratila u 21. minuti, Marin je odlično ubacio iz slobodnog udarca, Dilaver pucao glavom, lopta je prošla uz vratnicu.

U 28. minuti, nakon niza prekršaja, Gomis je zaradio drugi žuti karton. Prema dogovoru, umjesto njega je u igru ušao Menyhart tako da su nekoliko minuta obje ekipe ponovo imala 11 igrača na terenu.

U 34. minuti Prince je opasno ubacio, ali stoper Honveda u posljednji trenutak skrenuo je loptu ispred Frigana.

I onda je, u 45. minuti, Selahi odigrao za Frigana, koji je petom sjajno izbacio cijelu obranu Honveda. Marin je ostao sam pred golom i mirno poentirao – 1:0.

VIDEO

Honved je drugo poluvrijeme otvorio udarcem Menyhárta, a Rijeka je odgovorila odličnom akcijom u završnici koje se našao Niko Janković.

Uslijedio je udarac, lopta se od vratnice ponovo odbila do Rijekinog veznjaka, a nakon novog udarca zatresla se istra vratnica!

U 52. minuti Frigan je povukao akciju i ubacio, Grgić spustio loptu za Princea, ali udarac nije bio precizan. Bila je to akcija koja je izmamila pljesak s tribina.

U 70. minuti Marin je povukao kontru, odigrao za Libera koji je proslijedio za Princea. Udarac s ruba kaznenog prostora završio je u gostujućem bloku, a lopta se od istog odbila ravno u ruke vratara Honveda.

Honved je blizu golu bio u 71. minuti. Jedan ubačaj s desne strane dobio je nezgodnu putanju nakon što se odbio od Vukčevića, a na drugoj vratnici, iz neposredne blizine, Eordogh je pucao glavom pored gola.

Na drugoj strani (73′) odličnu priliku je imao Jurić čiji je udarac ponovo zaustavio vratar mađarskog prvoligaša.

Rijeka je pobjedu potvrdila u 89. minuti. Prince je sjajno pobjegao obrani Honveda nakon jedne duge lopte i proigrao Marina koji je poentirao – 2:0.

Rijeka_Honved_pripremna_utakmica__2_

RIJEKA: Zlomislić, Janković, Galešić, Prince, Vukčević, Selahi (od 60′ Liber), Frigan (od 60′ Jurić), Hodža, Grgić, Marin (od 90′ Mikloš), Dilaver.

HONVED: Szappanos, Prenga, Cirkovic, Capan, Jónsson, Plakushchenko, Gomis (od 39′ Menyhárt, od 67′ G. Kocsis), Eördögh, Kocsis D., Lukic, Zsótér.

Više fotografija s utakmice donosimo u fotogaleriji u nastavku:

pocket icon

Nogometaši Rijeke dočekali mađarski Honved

Više sa portala torpedo.media ...