[FOTO/VIDEO] Uvjerljiva pobjeda Rijeke protiv Šibenika za prvo mjesto na tablici i uvertira u Jadranski derbi

Autor: Portal Torpedo 22.09.2024

nk_rijeka_nk_sibenik-35742

Uz lepršavu napadačku igru i puno udaraca prema suparničkom golu, bio je ovo trijumf kao najbolja najava nadolazećeg Jadranskog derbija.

Rijeka - Nogometaši Rijeke pobijedili su Šibenik rezultatom 3:0 u 7. kolu SuperSport HNL-a i sačuvali prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici. Bila je to od prve minute potpuno jednosmjerna utakmica koju su Bijeli još jednom rutinirano priveli kraju i nastavili uspješan prvenstveni niz. Uz to, prekrasan pogodak postigao je Fruk, prvenstveni prvijenac zabio je Andrić, sjajnu igru u zadnjoj liniji pogotkom je okrunio Galešić kao i Smolčić asistencijom, dok je Pašalić dva puta bio dodavač za pogodak... Uz lepršavu napadačku igru i puno udaraca prema suparničkom golu, bio je ovo trijumf kao najbolja najava nadolazećeg Jadranskog derbija.

Rijeka je sjajno otvorila utakmicu i iz prvog napada izborila udarac iz kuta. Fruk je u 2. minuti kratko odigrao za Pašalića, ovaj mu vratio loptu i nakon driblinga uslijedio je oštar i precizan udarac u suprotni kut nemoćnog Đakovića – 1:0.

Sjajan pogodak Fruka pokrenuo je Rijeku koja je lako odgovarala na visoki pritisak pokretljivih Šibenćana i često dolazila u situacije za udarac. U 10. minuti Janković je pucao s 25. metara, ali nije bio precizan, u 12. je Pašalić potegao sa slične udaljenosti i sličnog ishoda, dok je u 15. Pašalić namjestio lijepu situaciju za udarac Fruku čiji je projektil sa 16 metara otišao tik preko vratnice.

Inicijativa Rijeke na naplatu je došla u 19. minuti. Sada su Smolčić i Pašalić lijepo kombinirali na desnoj strani prije ubačaja našeg desnog braniča koji je na vrhu peterca pronašao glavu Andrića koji je rutinski poentirao – 2:0.

Šibenik se pokazao u 24. i 37. minuti kada je najprije Zlomislić lijepo obranio udarac Vasilja s ruba kaznenog prostora, pa ispratio slobodni udarac Zute koji je otišao zamalo pored gola. Ipak, završnica prvog poluvremena pripala je Rijeci koja je imala još dvije odlične situacije. Najprije je u 39. minutu Đaković lijepom reakcijom odbio u korner pokušaj Fruka iz slobodnog udarca s 26-27 metara, da bi upravo iz tog kornera Rijeka još jednom odigrala sjajnu akciju koja je završila udarcem Jankovića sa 16 metara koji je bio zamalo neprecizan.

Fruk je bio blizu pogotka i u prvim sekundama drugog poluvremena, ali njegov udarac s 20-ak metara bio je zamalo neprecizan, a u 50. minuti na isti način uzvratio je Majić, koji je iskosa s desne strane pogodio vratnicu.

VIDEO

Nakon toga sve je ponovo bilo u znaku Rijeke. U 53. minuti Pašalić je, nakon duplog pasa s Frukom, iskosa pucao u bliži kut ali je Đaković odbio u korner. U 57. minuti Janković je pucao iskosa s lijeve strane, ali Đaković je efektnom paradom odbio njegov pokušaj, dok u 61. minuti u nastavku akcije nakon udarca iz kuta Pašalić je povratnom loptom tražio Smolčića koji se ubacio iz drugog plana, ali nije uspio usmjeriti loptu u okvir gola. Gotovo identična situacija se dogodila u 81. minuti samo ovaj put Pašalić je povratnom loptom pronašao Galešića koji je sa sedam metara pogodio iza Đakovića – 3:0.

Galešić je zaključio priču protiv Šibenika, a Rijeka uvjerljivom pobjedom najavila utakmicu protiv Hajduka iduće nedjelje od 20 sati na stadionu HNK Rijeka.

Rijeka – Šibenik 3:0

RIJEKA Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 4431. Sudac: Mario Zebec (Cestica). Strijelci: 1:0 Fruk (2’), 2:0 Andrić (19’), 3:0 Galešić (81’).

RIJEKA: Zlomislić, Smolčić, Galešić, Radeljić, Devetak, Petrovič (od 82’ Selahi), Pašalić (od 82’ Djouahra), Janković, Fruk (od 84’ Ilinković), Rukavina (od 46’ Gojak), Andrić (od 69’ Perica).

ŠIBENIK: Đaković, Bakić, Božić, Agyemang, Kolega (od 46’ Majić), Torres (od 70’ Laća), Punčec, Kavelj, Zuta, Perić, Vasilj (od 61’ Delić).

pocket icon

Uvjerljiva pobjeda Rijeke protiv Šibenika za prvo mjesto na tablici i uvertira u Jadranski derbi

Više sa portala torpedo.media ...