Gabriel Barac 3. put zaredom apsolutni prvak Hrvatske!

Autor: Portal Torpedo 29.08.2023

Gabriel_Barac_-_prvak_Hrvatske_u_sprint_triatlonu_2023_-_1_-_foto_TK_RIVAL Foto: TK Rival

Zlatni Gabriel ispisao je još jednu stranicu povijesti Hrvatskog triatlona.

Rijeka - Nakon međunarodnih uspjeha u Litvi i Moldaviji, Gabriel Barac član riječkog triatlon kluba Rival vratio se prošlog vikenda u Hrvatsku na Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu i 3. put zaredom osvojio zlato!

Protekle subote, 26. kolovoza na zagrebačkom Jarunu, održano je finale Hrvatske triatlon lige 2023. koje se sastoji od četiri kola koja su se ove godine održavala u Trogiru, na Rabu, Preluci i konačno zagrebačkom Jarunu. U organizaciji Hrvatskog triatlon saveza na ligu su pozvani Hrvatski triatlonci svih uzrasta kao i svi klubovi, a pravo sudjelovanja imaju i međunarodni natjecatelji. Najveće je to i najjače triatlonsko natjecanje u zemlji u sprint distanci (750 m plivanja, 20 km biciklizma i 5 km trčanja) koje svake godine okupi oko 1.000 sudionika. Nakon 3 održana kola, posljednje 4. kolo proglašeno je ujedno i Prvenstvom Hrvatske u sprint triatlonu.

Nakon pobjeda u svakom od prethodnih kola, na 37 stupnjeva temperature zagrebačkog asfalta i tek nešto manje temperature Jaruna, zlatni Gabriel ispisao je još jednu stranicu povijesti Hrvatskog triatlona i sporta odnijevši dominantu 4. pobjedu zaredom na ovogodišnjim kolima lige s vremenom 58:05 okitivši se tako naslovima: apsolutnog Prvaka Hrvatske u sprint triatlonu, juniorskog prvaka Hrvatske 2023. i pobjednika Hrvatske triatlon lige 2023.! Drugi je bio Adrian Žgaljić (TK Zrinski), a treći Jacopo Butturini (TK Trim-tim). U ženskoj konkurenciji prvakinja Hrvatske postala je Nika Rimaj (TK Zrinski), druga je bila Marija Lukina (TK Rudolf Perešin), a treća Željka Šaban Miličić (TK Swibir). Više informacija sa natjecanja kao i detaljne rezultate potražite na Facebook i Instagram profilu triatlon kluba Rival.
Uz Gabriela, sjajnim rezultatima okitili su se i drugi Rivalovci i Rivalovke pod trenerskom palicom Blaža Barca poput juniorke Lane Vale koja je bila 3. među mlađim juniorkama i Andrije Žica koji je bio 2. među mlađim kadetima, a bile su tu i medalje za ekipne uspjehe: 3. mjesto za kadete i 3. mjesto za seniore. Zapažene nastupe ali bez medalja imali su i ostali Rivalovci Adam Rodi, Lovro Dobravac, Einar Miletić, Dominik Oblak, Borna Dobravac, Davor Varga, Ivan Trgovac i Renato Žic.

Za Gabriela i Rival nema odmora, pa je pred Gabrielom već ove subote sljedeća međunarodna utrka europskog juniorskog kupa u organizaciji Europe Triathlon Uniona na slovenskom Bledu, a zatim i utrka europskog juniorskog kupa na domaćem terenu, opet na zagrebačkom Jarunu. Istoga dana sa europskim juniorskim kupom u Zagrebu održat će se i Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu za dobne skupine (tzv. „age groups“) na kojemu će nastupiti ostali Rivalovci. Na kraju sezone, poslije svih juniorskih, u Španjolskoj Gabriela čeka utrka europske elite kategorije među najboljim triatloncima svijeta.

Gabrielu želimo puno sreće, a više informacija o Hrvatskom triatlonu i Gabrielovim uspjesima potražite na Facebook i Instagram profilima Gabriela i triatlon kluba Rival ili ako ste sa riječkog područja pridružite Rival školi plivanja, trčanja, biciklizma i triatlona, rekreativnim i natjecateljskim treninzima za sve uzraste jer sezona upisa u sezonu 23./24. je počela. Više informacija na https://rival.hr, poručili su iz Kluba.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...