Gabriel Barac i Nika Rimaj u Kostreni se okrunili novim naslovima triatlonskih prvaka Hrvatske

Autor: Sanja Tumara 01.07.2024

kostrena_triatlon_pobjednici_2024_Foto_Ines_Grzincic_Palcec Foto: Ines Gržinčić Palčec

„Kostrena se još jednom dokazala kao vrhunsko odredište za sportski turizam i organizaciju sportskih događanja najviše razine“, istaknuo je direktor utrke i predsjednik Triatlon kluba Rival Miroslav Marić.

Kostrena - Nakon prošlogodišnjeg vjetrovitog izdanja Kostrenskog triatlona i olujnog juga, ovogodišnje izdanje ostat će zapamćeno po paklenoj vrućini. Najbolji hrvatski i brojni inozemni triatlonci i triatlonke iz Austrije, Italije i Slovenije poslije kratkog plivanja, odmjerili su svoje snage u biciklizmu i trčanju na gotovo 40 C stupnjeva kostrenskog asfalta i doslovno sprintali za pobjedu na ravnici Šetališta kostrenskih pomoraca.

Nakon lanjskog izostanaka, ovog puta su bivši pobjednici, čini se došli, natrag po svoje titule pa su tako pobjednici iz 2022., Rivalov Gabriel Barac i Zrinska Nika Rimaj, ponovno pobijedili na Kostrenskom Triatlonu i ponijeli kući titule prvaka Hrvatske u supersprint triatlonu.

Pred stotinama gledatelja i isto toliko domaćih i stranih natjecatelja najbrže u sveukupnoj konkurenciji bile su spomenuta Nika Rimaj iz TK Zrinski s vremenom 40:04s, za njom je u cilj utrčala zaostatka Marija Lukina iz TK Rudolf Perišin sa samo 3 sekunde, a mlada Roza Šporčić iz TK Maksimira s 41.01s bila je treća. Kod juniorki najbrža je bila upravo Roza Šporčić, 2. Rivalova Aurora Valinčić s vremenom 41.40s i 3. Anja Škunca iz TK Petar Zrinski s vremenom 42.11s.

kostrena_triatlon_plivanje_2024_Foto_Ines_Grzincic_Palcec

U sveukupnoj konkurenciji muškaraca najbrži je bio najbolji hrvatski ETU triatlonac, Rivalov Gabriel Barac, koji je u sprint finišu s vremenom 35.34s sa 1 sekundom prednosti uzeo pobjedu Filipu Vilenici iz TK Zrinski. Treći je bio Andro Sertić iz TK Maksimira s vremenom 36.12s. Među juniorima, najbrži su bili Filip Vilenica i Andro Sertić, a na mjestu im se pridružio Vito Obrovac iz TK Petar Zrinski s vremenom 36.32s.

U timskom dijelu natjecanja 1. mjesto među seniorkama pripalo je predstavnicama TK Petar Zrinski, a i ove godine 2. i 3. bile su triatlonke TK Maksimira i TK Pule. Najbrži muški seniorski tim bili su muškarci iz TK Maksimira, drugi su bili TK Petar Zrinski, a treći domaćini iz TK Rivala predvođeni fantastičnim Gabrielom Barcem.

Veseli velik odaziv djece, njih preko 70 nastupilo je u raznim starosnim kategorijama između 5 i 15 godina, a međunarodni karakter ovog natjecanja uveličalo je službeno uvrštenje Kostrenskog triatlona u Alps-Adriatic Triathlon Cup, čime je Kostrena ušla u društvo Ljubljane, Gorizije, Woertherssea, Kraigerseea, Bleda i drugih te natjecatelja iz njihovih klubova poput Go Tri Teama, HSV Kaerntena, Trisport Kamnika i TK Ljubljane.

kostrena_triatlon_trcanje_2024_Foto_Ines_Grzincic_Palcec

U sjajnoj atmosferi "kostrenske ravnice" na Šetalištu kostrenskih pomoraca osvajače najboljih mjesta bogato su nagradili sponzori i partneri natjecanja JGL, Juicy, Istarska Pivovara, Dezinsekcija, Bross, Općina i Turistička zajednica općine Kostrena, a utrku su podržali i Primorsko-goranska županija, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Zavod za hitnu medicinu PGŽ-a, MeGusta Beach Food & Bar, Dezinsekcija Rijeka, Bross, Pestic Kraljevica, Chip Timing, KD Kostrena, DVD Kostrena, Supermajice Rijeka, BK Rijeka i njegov peterostruki prvak Hrvatske Lan Marić, koji je natjecatelje vodio stazom do cilja, te mnogi drugi.

Rival zahvaljuje Općini Kostrena i Turističkoj zajednici općine Kostrena na domaćinstvu, kao i svim partnerima, sponzorima te volonterima utrke koji čine njezinu dušu pa natjecateljima zahtjevne sportske dane na suncu poput subotnjega čine malo lakšim.

"Današnja utrka ostat će zapamćena po paklenoj vrućini i ekstremnim uvjetima. Natjecatelji su popili više od 600 bočica Juicy vode, vatrogasci su također pomogli u hlađenju natjecatelja vodom, a hitna služba imala je nekoliko intervencija zbog toplinskih udara. Bio je to pravi izazov za tijelo i um! Osjećaj vrućine bio je kao na svjetskom prvenstvu u Ironmanu na čuvenim Havajima. Kostrena se još jednom dokazala kao vrhunsko odredište za sportski turizam i organizaciju sportskih događanja najviše razine. Svi natjecatelji i navijači uživali su u nesvakidašnjem događaju koji svake godine raste u broju i razini organizacije. Što reći nego - vidimo se dogodine!“, zaključio je direktor utrke i predsjednik Triatlon kluba Rival Miroslav Marić.

Detaljni rezultati dostupni su na web stranicama triatlon Rivala.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...