Gabriel Barac vodeći u Hrvatskoj triatlon ligi

Autor: Nikola Cvjetović 06.06.2023

tk_festival_rab

Barac je nastavio pobjednički niz, s nove dvije pobjede član riječkog TK „Rivala“ vodeći je u ukupnom poretku lige.

Rijeka – Gabriel Barac, član riječkog Triatlon kluba Rival, ostvario je odlične rezultate u posljednja dva kola Hrvatske triatlon lige, koja su se održala u Trogiru i na otoku Rabu. U sprint triatlonu odnio je ukupnu pobjedu u muškoj konkurenciji na oba natjecanja, a među top deset našle su se i njegove klupske kolegice Aurora Valinčić i Lana Vale.

Gabriel nastavlja svoj pobjednički niz kojega je započeo u Slavonskom Brodu osvojivši također sveukupnu pobjedu u muškoj konkurenciji u supersprint duatlonu (2,5 km trčanja, 10 km biciklizma i 1,25 km trčanja), a ispred njega je sezona "puna posla" bilo da su obrane naslova ili osvajanje novih u pitanju. Prve na redu su utrke europskog kupa u rumunjskim Izvoraniju 17 i 18.6. pa austrijski Wels 24 i 25.6.

Gabriel_Barac_i_Aurora_Valincic_-_Rab_6-2023

Rivalove juniorke Aurora Valinčić i Lana Vale također bilježe dobre rezultate osvojivši top plasmane u juniorskim kategorijama na obje utrke, zauzevši tako 2. i 3. mjesto u poretku lige. Pod paskom trenera Blaža Barca svoju prvu sveukupnu pobjedu u supersprint triatlonu (375m plivanja, 10 km biciklizma i 2,5 km trčanja) osvojio je i mladi Andrija Žic najavivši novu generaciju uspješnih Rivalovaca koja tek dolazi. Još su tu i brojni drugi osvajači medalja i dobrih mjesta bilo sveukupno bilo u dobnim kategorijama od najmlađe Amelie Kruljac, preko Dominika Oblaka do Davora Varge i Renata Žica.

Prvi puta nakon niza godina, na Rabu su za Rival nastupali i makedonski članovi Rivala: Olsa Orani, Tija Kukenshoska, Sofija i Stefanija Kutenoska, Mateo Machoski, Hadi Ismaloski i Viktor Opetceski, a posebno treba istaknuti pobjednika kategorije do 9 godine Jovana Kutanoskog.

Lana_Vale_-_Rab_6-2023


Rival i ove godine na putu do uspjeha prati riječki ACI, a podršku za nutricionizam i sportsku prehranu daje im LaPrimafit. Neprestana ulaganja u treninge, opremu za članove, savjetovanja i rad sa mladima pokazuju svoje rezultate pa se u Rivalu vesele nastavku sezone i pozivaju da im se pridruže. Plivanje, biciklizam i trčanje u Rivalu probati možete uvijek, a Rivalovce u akciji možete doći pogledati na utrci u njihovom vlastitom aranžmanu - "Prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu" koje će se održati 24. lipnja u Kostreni, poručili su iz TK Rival.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...