Gimnastičarke Gimnastičkog kluba Vita osvojile deset medalja na Prvenstvu Hrvatske u Osijeku

Autor: Marina Pauletić 24.06.2024

gimnastika_gk_vita

Za Gimnastički klub Vita iz Rijeke nastupili su, ukupno 16 natjecateljica i 1 natjecatelj.

Rijeka/Osijek - Od 21. do 23. lipnja u Osijeku održalo se Prvenstvo Hrvatske u Apsolutnom programu, te završnica kupa Hrvatske u Slobodnom i Obaveznom programu. Za Gimnastički klub Vita iz Rijeke nastupili su, ukupno 16 natjecateljica i 1 natjecatelj.

Gimnastičarke GK Vita, Mila Prpić i Sofia Mešter po prvi put nastupili su na PH u seniorskoj konkurenciji te su osvojile ukupno 4 medalje, Sofia je bila srebrna na dvovisinskim ručama dok Mila je osvojila dva srebra na preskoku i gredi te broncu na tlu , poslije odrađenih Svjetskih kupova te nastupa u finalima u Antaliji i Osijeku cure su pokazale da su u vrhu na svim gimnastičkim spravama kao najmlađe članice Hrvatske reprezentaciji. U seniorskoj konkurenciji za GK Vita nastupila je i Bruna Schubert.

Prvi dan natjecanja uz seniorke nastupile su i mlađe juniorke gdje je Noemi Šabotić osvojila srebrnu medalju na gredi. Jana Rubeša nastupila je na gredi i na parteru gdje je uspješno odradila svoje prvo Prvenstvo Hrvatske u Apsolutnom programu.

Uma Kramar nastupila je na preskoku te završila natjecanje na 11.mjestu. Dok je Nola Žiković nastupila na sve četiri gimnastičke sprave, a najbolji rezultat ostvarila na parteru zauzevši 4.mjesto.

U kadetskoj konkurenciji nastupila je Misha Mešter te osvojila tri medalje i to srebrnu medalju na gredi i brončane medalje na parteru i dvovisinskim ručama.

Drugi dan natjecanja u Osijeku nastupile su dvije Vitice u Slobodnom programu Amber Šahini i Leticija Capan!

Amber je nastupila na svojem prvom Prvenstvo Hrvatske u U2 programu te je u velikoj konkurenciji natjecanje završila na 15. mjestu, dok je Leticija svoje natjecanje odradila i zauzela 9.mjesto od ukupno 21 natjecateljice. Leticija je bila odlična na gredi gdje je završila natjecanje na 3.mjestu.

Treći, zadnji, dan natjecanja bio je rezerviran za Obavezni program sportske gimnastike, gdje je nastupilo ukupno 7 članova Gimnastičkog kluba Vita iz Rijeke, šest u ženskoj i jedan u muškoj konkurenciji.

Mlađa seniorka Gimnastičkog kluba Vita Mia Žnidarčić osvojila je višebojsku srebrnu medalju.

U konkurenciji juniorki nastupila je Talin Cenov i natjecanje završila na 14.mjestu u konkurenciji od 39 gimnastičarki iz cijele Hrvatske.

Za mlađe juniorke GK Vita nastupile su ekipno 5 Vitica i to Uma Kramar, Žana Turk, Katarina Keleman, Petra Muslim i Greta Abramović, a natjecanje su završile na ekipnom 4.mjestu. Dok je Uma Kramar u pojedinačnom dijelu natjecanja osvojila brončanu medalju.

Za Gimnastički klub Vita u Obaveznom programu - kadeti nastupio je Artem Lebid te je natjecanje, na svom prvom Prvenstvu Hrvatske, završio na odličnom 11.mjestu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...