Grobnik Backyard Ultra i ove godine održana u Podkilavcu

Autor: Marina Pauletić 03.07.2024

grobnik_backyard_ultra_foto_opcina_jelenje Foto: Općina Jelenje

Na startu utrke pojavilo se 69 natjecatelja.

Jelenje - Kraj lipnja donio je još jedno uzbudljivo izdanje Grobnik Backyard Ultra utrke, održane u naselju Podkilavac, poznatom kao polazna točka za Grobničke Alpe. Pod motom „Stvaramo uspomene kojih ćemo se sjećati jednoga dana kada zalegnemo u hammock s pivom u ruci“, ovogodišnja utrka privukla je avanturiste iz cijele Hrvatske i šire.

Na startu utrke pojavilo se 69 natjecatelja. Natjecatelji su trčali po kružnoj stazi dužine. Sudionici su zajedno pretrčali impresivnih 742 kruga, što iznosi 4970 kilometara i oko 41000 metara visinske razlike, samo sedam krugova manje od prvog izdanja utrke. Rekord staze oborio je Tedi Brčić, završivši svoj 10. krug za 33 minute i 14 sekundi.

Drugo izdanje Grobnik Backyard Ultra utrke bilo je izuzetno zanimljivo za posjetitelje koji su pratili događaj cijeli vikend. Interes publike bio je usmjeren na ciljeve natjecatelja, broj krugova koje planiraju istrčati i njihovu izdržljivost. Na kraju, pobjedu je odnio Branislav Pavić s impresivnih 30 krugova. Grobnik Backyard Ultra nastavlja privlačiti strastvene trkače i stvarati uspomene koje će se prepričavati još dugo vremena.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...