[HNK Rijeka] Bijeli odličnom igrom do pobjede protiv slovenskog prvoligaša

Autor: Ivana Grabar 15.01.2022

hnk rijeka pripreme Foto: HNK Rijeka

Nogometaši Rijeke pobijedili su slovenski Bravo 3:0

Umag - U drugoj pripremnoj utakmici odigranoj u Umagu na terenima Stella Marisa nogometaši Rijeke pobijedili su slovenski Bravo (3:0), četvrtoplasirani sastav slovenskog prvenstva.

Rijeka je utakmicu otvorila udarcem Drmića s desne strane kaznenog prostora, dok je u 13. minuti Čerin probao s dvadesetak metara, ali bez veće opasnosti po gol Brava.

Slovenski prvoligaš nije predstavljao nikakvu opasnost po gol Rijeke. U 25. minuti Čestić je nes(p)retno izgubio jednu loptu, uslijedila je brza kontra, Kancilija je izbio pred gol Rijeke, ali Labrović je odlično reagirao.

U 28. minuti, nakon jedne duge lopte, Bajde je proigrao Kancilija, ali njegov udarac opet je ukrotio sigurni Labrović.

Rijeka je cijelo vrijeme napadala i tražila svoju priliku koju je dočekala u 36. minuti. Murić je izveo korner, Lepinjica poentirao glavom – 1:0.

U 42. minuti Prince je smirio jednu loptu na sredini, povukao kontru i proigrao Murića. Napadač Rijeke otvorio si je prostor za udarac i lijepo pogodio – 2:0.

Rijeka nije mogla zamisliti bolje otvaranje drugog dijela. U 47. minuti Murić je dugom loptom sjajno izbacio Bušnju koji se sjurio prema golu i proigrao Abassa kojem je preostalo gurnuti loptu u mrežu – 3:0.

Drugo poluvrijeme proteklo je dobroj igri Rijeke, te pokušajima Brava da barem jednom zatrese mrežu u čemu slovenski sastav nije uspio.

Rijeka je do kraja utakmice najbolje prilike imala u 82. minuti kad je Lepinjica lijepo proigrao Bušnju, ali njegov udarac iz dobre situacije nije bio kvalitetan.

U 86. minuti Abass je preuzeo odgovornost s bijele točke, ali njegov udarac obranio je vratar Brava.

Slovenski sastav nije ni krenuo u novi napad, Rijeka je visokim pritiskom oduzela loptu, a Abass je ostao sam pred golom, ali vratar Brava još je jednom izašao kao pobjednik.