[HNK Rijeka] Kadeti Rijeke svladali Varaždin, bijeli osigurali polufinale Kupa

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 31.03.2022

kadeti_slavlje_hnk_rijeka

Bijeli su u četvrtfinalu svladali Varaždin 5:1, utakmici u kojoj su izabranici Hrvoja Stilinovića dominirali od samog početka utakmice.

Rijeka - Kadeti Rijeke ostvarili su plasman u polufinale Kupa Hrvatske! Bijeli su u četvrtfinalu svladali Varaždin 5:1, utakmici u kojoj su izabranici Hrvoja Stilinovića dominirali od samog početka utakmice i u kojoj pobjeda u niti jednom trenutku nije došla pod znak pitanja.

Rijeka je odmah pritisnula, nekoliko dobrih prodora i ubačaja obrana Varaždina uspjela je očistiti.

Bijeli su poveli u osmoj minuti. Nakon kornera, Živanović je bio najviši i zatresao mrežu – 1:0.

Nakon gola Rijeka je nastavila s pritiskom, najveća opasnost dolazila je preko Srdoča po desnoj strani.

U 20. minuti obrana Varaždina nije dobro reagirala nakon jednog ubačaja. Šćira je primio loptu, te je srušen s leđa – penal za Rijeku.

Mikulica je bio siguran s bijele točke – 2:0.

Varaždin je prvu priliku stvorio u 28. minuti, nakon udarca Težaka, vratar Bodetića vrškom prstiju izvukao je loptu preko grede.

Nakon kornera uslijedila je nova gužva pred golom, ali Riječani su izdržali pritisak.

U 36. minuti Srdoč je ponovo bio u sjajnom prodoru, “okrenuo” je braniča, ali udarac nije bio precizan.

U 45. minuta vratar Bodetić ispucao je loptu. Ona je preletjela braniče Varaždina, Srdoč je ponovo bio brži od suparnika, izbio sam pred gol, ali vratnica je spasila goste.

Rijeka je odlično ušla u nastavak, Šćira je izbacio Srdoča koji se sjurio prema golu i poentirao – 3:0. Napadač Rijeke morao je nakon te akcije izaći iz igre zbog ozljede.

I kada se činilo da je utakmica riješena Varaždin se probudio. Nakon jedne neopreznosti u obrani Rijeke u 58. minuti, Plavec je uzeo loptu, napravio nekoliko koraka i potegnuo sa 17 metara – 3:1.

Varaždin je krenuo po drugi gol, u 61. minuti udarac Canjuge s 18 metara obranio je Bodetić. Gosti su pokušavali drugim golom unijeti neizvjesnot u završnicu utakmice, ali nisu uspjeli.

Rijeka je utakmicu uvela u mirne vode u 83. minuti. Korač je izbacio Bilajca koji je pobjegao obrani i sjurio se prema golu. Napadač Rijeke zaobišao je vratara, ali njegov udarac prema praznim vratima rukom je zaustavio Pavlić i glavni sudac Darko Jurčević pokazao je na bijelu točku.

Mikulica je ponovo preuzeo odgovornost i zabio – 4:1.

U 87. minuti obrana Varaždina izgubila je loptu nakon pritiska Rijeke, Bilajac je dodao Koraču čiji udarac završio na gredi.

U idućoj akciji Žlibanović je ubacio visoku loptu, Šuke spustio glavom, a Korač poentirao za konačnih – 5:1.


Rijeka – Varaždin 5:1

Strijelci: 1:0 Živanović (8′), 2:0 Mikulica (21′-11m), 3:0 Srdoč (47′), 3:1 Plavec (58′), 4:1 Mikulica (84-’11m), 5:1 Korač (88′).

Žuti kartoni: Mikulica, Živanović (Rijeka), Težak, Pavlić (Varaždin)

RIJEKA: Bodetić, Knežević (od 80′ Anušić), Blečić, Šuke, Živanović (od 80’Pavičić), Žlibanović, Baraba (od 49′ Mikloš), Mikulica, Momčilovski (od 65′ Korač), Šćira (od 80′ Pučić), Srdoč (od 49′ Bilajac).

VARAŽDIN: Mamić (od 79′ S. Brlek), L. Brlek (od 46′ Pavlić), Horvatić, Plavec Marković, Jagačić (od 79′ Stolnik), Canjuga, Hrženjak (od 55′ Blaguški), Težak, Sirovec (od 50′ Bača), Levanić (od 79′ Crleni), Sanjković (od 79′ Hopek).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...