[HNK RIJEKA] Nino Galović: Rijeka je kao obitelj, iza mene su predivne dvije godine

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 30.01.2022

galovic_hnk_rijeka

U dresu Rijeke Nino je sakupio osam nastupa uz sedam golova i bio je dio ekipe koja je osvojila Kup Hrvatske u sezoni 2019./2020.

Rijeka - Nakon Ivana Tomečaka, redove Rijeke u zimskom prijelaznom roku napustio je i Nino Galović. Dobri duh svlačionice koji je često znao preuzeti ulogu DJ-a, nogometnu karijeru nastavit će u portugalskoj Arouci.

"Iza mene su predivne dvije godine u Rijeci. Zamišljao sam da će biti lijepo kad sam dolazio, ali sama očekivanja su i više nego ispunjena", rekao je Nino Galović na oproštaju.

U dresu Rijeke Nino je sakupio osam nastupa uz sedam golova i bio je dio ekipe koja je osvojila Kup Hrvatske u sezoni 2019./2020.

"Igrao sam Europsku ligu, osvojio prvi trofej u karijeri… Sve same pohvale za klub, grad i ljude. Zahvaljujem se prije svega predsjedniku Damiru Miškoviću, upravi kluba, trenerima, stručnom stožeru, svima u kuhinji, tetama čistačicama, svim ljudima koji rade u klubu i svaki dan rade na tome da Rijeka napreduje. Rijeka je zaista kao jedna obitelj, svi su bili u svakom trenutku za mene i ja za njih. Ljudi su mi posebno prirasli srcu, sve je bilo odlično", dodao je Galović.

"Žao mi je što napuštam Rijeku, ali treba reći da mi je Rijeka otvorila mogućnosti za neke nove izazove i na tome sam zahvalan", ustvrdio je Galović.

Kada su u pitanju golovi, navijačima Rijeke sigurno će u sjećanju ostati pobjednički pogodak u drugoj minuti sudačke nadoknade na Poljudu kada su bijeli svladali Hajduk 3:2.

"Najljepši trenutak u dresu Rijeke bio je osvajanje Kupa Hrvatske, posebice što mi je to bio prvi trofej u karijeri. Tu je i nevjerojatno iskustvo igranja u skupinama Europske lige. Većina igrača u HNL-u sanja tako nešto, a ja sam s Rijekom to uspio ostvariti. Ima tu još puno dragih detalja i situacija kojih ću se rado sjećati", ustvrdio je Galović na kraju zaželjevši suigračima i klubu sve najbolje u nastavku sezone.

"Igrači Rijeke su kvalitetni i karakterni nogometaši inače ne bi bili tu gdje jesu. Samo glavu gore, “peglajte” do kraja, želim im svu sreću da igrači i klub ostvare što su zacrtali. Rijeci želim svu sreću u nastavku sezone", zaključio je Nino Galović.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...