[HNK RIJEKA VIDEO] Novi igrači Marino Kukoč i Duje Dujmović složni: Rijeka ima sjajne uvjete za napredak, vjerujemo da ćemo opravdati povjerenje

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 08.01.2022

Duje_i_Marino_HNK_Rijeka1

"Rano je još govoriti o nekim očekivanja, čeka nas period prilagodbe na novu ekipu, novu sredinu, ali vjerujem da ćemo napredovati i opravdati povjerenje", otkrili su između ostalog u razgovoru za HNK Rijeku.

Rijeka - Marino Kukoč i Duje Dujmović nova su imena u redovima Rijeke. Nogometaši Splita i Solina, koji su svojim igrama privukli interes mnogih hrvatskih klubova, za nastavak svoje karijere odabrali su Rijeku i pod paskom trenera Gorana Tomića odrađuju prve treninge.

Marino, Duje kakvi su prvi dojmovi u Rijeci?

Marino: Prema svemu što sam vidio ovo su najbolji uvjeti u Hrvatskoj, možda i šire. Prava prilika da se kao mladi igrači razvijamo i napredujemo. Sve je na jako visokoj razini, od ljudi koji rade do opreme, terena..

Duje: Marino je sve rekao, tu su definitivno sjajni uvjeti, ali i suigrači i treneri i sve u svemu jedna cjelovita priča. Bilo je još nekih ponuda, ali odlučio sam se za Rijeku.

Igrački uzori?

Marino: Marcelo Brozović i N’Golo Kanté. Stil igre koji mi se sviđa, želim jednog dana doći na tu razinu.

Duje: Presnel Kimpembe je igrač po mom guštu, njega dosta pratim i nadam se da ću jednog dana moći biti na toj razini. Od igrača iz HNL-a mi se sviđa Josip Elez prema načinu igre, a ostavio je dubok trag u Rijeci.

Čime se bavite van nogometa?

Marino: Zanimao me je uvijek i boks, ali nisam mogao uskladiti oba sporta, nije bilo moguće paralelno se baviti. Bavio sam se kratko taekwondoom. Nisam baš tip za play-station, više se volim kretati, pa i igrati neke druge sportove poput tenisa.

Duje: Nogomet treniram od pete godine, mogu reći da nisam ni razmišljao da se ozbiljnije bavim nekim drugim sportom. Opuštam se uz serije, tu je Netflix… Mogu reći da mi je hobi i Formula 1 jer ju dosta pratim. Jesam li zadovoljan ovogodišnjim raspletom? Pa mogu reći da sam navijao za Maxa Verstappena, ha, ha…

Očekivanja u Rijeci?

Marino: Rano je još govoriti o nekim očekivanja, čeka nas period prilagodbe na novu ekipu, novu sredinu, ali vjerujem da ćemo napredovati i opravdati povjerenje.

Duje: Slažem se s Marinom, treba vremena da se prilagodimo, ali osobno vjerujem u sebe i nadam se da ću kroz vrijeme zaslužiti i dobiti priliku.

VIDEO

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...